Vai Ventspils pārvarēs velsiešu barjeru?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fkventspils.lv

Šovakar pulksten 18:00 pēdējo divu gadu Latvijas futbola čempionvienība "Ventspils" UEFA Čempionu līgas pirmās kvalifikācijas kārtas atbildes mačā Ventspilī tiksies ar Velsas klubu "Llanelli".

Abu komandu pirmā spēle pirms nedēļas Velsā noslēdzās ar "Llanelli" uzvaru 1:0. Spēles 12. minūtē pie "Ventspils" vārtiem tika izpildīts stūra sitiens un pirmais pie bumbas piesteidzās "Llanelli" spēlētājs Stjuarts Džonss, gūstot vienīgos vārtus mačā.

"Llanelli" klubs ir dibināts 1896.gadā un Velsas čempionātā pirmo reizi uzvarēja tikai šogad. Komanda šobrīd pieder aktrises Ketrīnas Zetas Džonsas onkulim Robertam Džonsam. Pagājušajā sezonā tas Intertoto kausa izcīņas pirmajā kārtā tikās ar Lietuvas klubu Viļņas "Vetra".

Pirmajā mačā savā laukumā ar 3:1 uzvarēja "Vetras", bet atbildes spēlē ar 3:5 pārāks bija "Llanelli", kas divu spēļu summā deva rezultātu 6:6. Tomēr nākamajā kārtā, pateicoties vairāk izbraukumā gūtajiem vārtiem, iekļuva "Vetra".

Pagājušajā sezonā "Llanelli" Velsas čempionātā 34 spēlēs izcīnīja 85 punktus, par septiņiem punktiem apsteidzot otrajā vietā finišējušos "The New Saints".

Otrajā kārtā šā pāra uzvarētājs tiksies ar Norvēģijas čempionvienību Bergenas "Brann". Šīs spēles norisināsies 29. vai 30. jūlijā, kā arī 5. vai 6. augustā. UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā iekļūs komandas, kas pārvarēs trešo kvalifikācijas kārtu.

Arī pagājušajā gadā, kad "Ventspils" debitēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, Latvijas klubs tikās ar Velsas čempionvienību. Toreiz "Ventspils" un "The New Saints" summā nospēlēja neizšķirti 4:4, tomēr nākamajā kārtā Latvijas vienība spēja iekļūt, pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem.

Savukārt otrajā kārtā "Ventspils" divu spēļu summā ar 0:7 piedzīvoja sagrāvi cīņā ar Austrijas čempionvienības Zalcburgas "Red Bull" futbolistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu