BK "Ventspils" sīvā cīņā uzvar "Ņižņij Novgorod" komandu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / PRESNIKOVS

Uzvaru Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas D apakšgrupas trešās kārtas spēlē otrdien izcīnīja Latvijas komanda BK "Ventspils", kas savā laukumā ar 77:75 sīvā cīņā apspēlēja Krievijas vienību "Ņižņij Novgorod".

Latvijas komanda labā 19 punktus guva Džamars Jangs un Stīvens Grejs, bet Mārtiņš Meiers izcēlās ar 15 punktiem.

Tikmēr "Ņižņij Novgorod" komandā pie 20 punktiem un 16 atlēkušām bumbām tika Mihals Ignerskis.

Pirmajā ceturtdaļā cīņa bija līdzīga un nevienai komandai neizdevās iekrāt pārsvaru, lielāku par pieciem punktiem, bet pēc pirmās ceturtdaļas laukuma saimnieki zaudēja ar 20:21. Arī otrās ceturtdaļas pirmajās minūtēs laukumā risinājās spraiga cīņa, bet tad "Ventspils" veica septiņus punktus pēc kārtas, kas ļāva iekrāt 12 punktu pārsvaru (42:30), bet līdz puslaika beigām "Ņižņij Novgorod" komandai būtiski neizdevās pietuvoties, un pēc pirmajām 20 minūtēm "Ventspils" atradās vadībā ar 45:35.

Trešās ceturtdaļas sākumā "Ventspils" vēl saglabāja 9-10 punktu pārsvaru, taču turpinājumā viesi veica izrāvienu, un pirms mača pēdējām desmit minūtēm laukuma saimnieki jau atradās iedzinējos ar 57:59. Arī mača noslēdzošajā ceturtdaļā risinājās līdzīga cīņa, bet tās vidū "Ņižņij Novgorod" prata iekrāt piecu punktu pārsvaru (66:61), tomēr tālāk viesi gan netika, jo "Ventspils" pretinieku pārsvaru prata sadeldēt, bet deviņas sekundes pirms pamatlaika beigām Jangs realizēja tālmetienu un izvirzīja mājiniekus vadībā ar 76:75.

"Ņižņij Novgorod" nevilcinoties pieprasīja minūtes pārtraukumu, bet pēc tā Ivans Pauničs netrāpīja tālmetienu, kas viesiem nodrošinātu uzvaru. Pretējā laukuma pusē Jangs iemeta vienu no diviem soda metieniem, sasniedzot spēles galīgo iznākumu.

Jāatzīmē, ka šajā mačā nepiedalījās venstspilnieku saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, kurš karjeru turpinās Krievijas klubā Sanktpēterburgas "Spartak".

Vēl šodien D grupā Ukrainas vienība Južnijas "Himik" 76:73 apspēlēja Ungārijas klubu Pakšas "Atomeromu".

Nākamo spēli Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņa turnīrā Latvijas vicečempioni aizvadīs 29. novembrī, kad savā laukumā spēkiem mērosies ar "Himik" basketbolistiem.

TVNET jau vēstīja, ka pirmās kārtas spēlē "Ventspils" vienība ar 67:81 izbraukumā piekāpās "Himik", bet otrajā mačā ar 69:56 savā laukumā pārspēja "Atomeromu" basketbolistus.

Pēdējās kārtas spēles Eiropas Izaicinājuma kausa grupu turnīrā paredzētas 13. decembrī. Divas labākās komandas no katras grupas kvalificēsies turnīra otrajai kārtai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu