Aizliedz Krimas futbola klubiem piedalīties Krievijas čempionātā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) ceturtdien aizliegusi Krimas futbola klubiem piedalīties Krievijas Futbola federācijas rīkotajās sacensībās sākot ar 2015. gada 1. janvāri, paziņojis UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino.

«Krievijas Futbola federācija nedrīkst organizēt spēles Krimā bez vienošanās ar UEFA un Ukrainu,» teikts paziņojumā.

Krievijas Futbola federācija reaģējusi ar atbildi, ka tiks ievēroti šie noteikumi. «Mēs nedrīkstam ignorēt UEFA un FIFA lēmumus,» sacīja federācijas pārstāvis Ņikita Simonjans.

Stratēģiski svarīgo Krimas pussalu, kas atradās Ukrainā, Krievija martā anektēja, izraisot lielāko krīzi starp Krieviju un Rietumiem kopš Aukstā kara.

Līdz tālākiem rīkojumiem, saistībā ar futbolu, Krimu UEFA pasludinājusi par īpašu teritoriju.

Divi Krimas klubi, kuri iepriekš startēja Ukrainas čempionātā - Simferopoles «Tavrija» un «Sevastopol» ir likvidēti. Trīs citas komandas - «TSK Simferopol»., «SKCF Sevastopol» un Jaltas «Žemčužina» tika ātri reģistrētas kā Krievijas pilsētu Krasnodaras un Rostovas komandas, lai varētu piedalīties Krievijas otrās līgas - trešās pēc spēka čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu