Fantastiskais Ronaldu ieved «Real» pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Portugāļu futbola zvaigznes Krištianu Ronaldu trīs gūtie vārti otrdien gūtie vārti nodrošināja titulētā Spānijas kluba Madrides «Real» iekļūšanu UEFA Čempionu līgas pusfinālā, kurā pirmo reizi kluba vēsturē iekļuva arī Anglijas premjerlīgas komanda Mančestras «City».

«Real» savās mājās ar 3:0 (2:0) pārliecinoši uzvarēja Vācijas bundeslīgas vicečempioni «VfL Wolfsburg», revanšējoties par zaudējumu pirmajā spēlē un divu maču summā uzvarot ar 3:2. Tikmēr Mančestras «City» savā laukumā pietika ar vieniem gūtiem vārtiem, lai ar 1:0 (0:0) pārspētu seškārtējo Francijas čempionvienību Parīzes «Saint-Germain» (PSG), divu spēļu summā nodrošinot panākumu arī ar 3:2.

Par vakara varoni kļuva Ronaldu, kurš pirmajā puslaikā ar minūtes intervālu guva divus vārtus, bet otrajā puslaikā, nodrošinot «hat-trick», iesita arī šī dueļa izšķirošos vārtus.

Portugālis rezultātu atklāja 16.minūtē, kad pēc Volfsburgas kluba aizsargu nesaprašanās viņš palika sitiena pozīcijā pie vārtiem un iespēju garām nelaida. Savukārt vēl pēc minūtes Ronaldu pēc stūra sitiena ar galvu vēlreiz ieraidīja bumbu «VfL Wolfsburg» vārtos, panākot izlīdzinājumu divu spēļu summā.

Tikmēr «Real» iekļūšanu pusfinālā Ronaldu «nokārtoja» spēles 77.minūtē ar tiešo brīvsitienu no patālas distances, izsitot bumbu caur «VfL Wolfsburg» spēlētāju izveidotajai sieniņai un trāpot vārtu stūrī.

Ronaldu šis bija piektais «hat-trick» Čempionu līgas karjerā, kas viņam ļāva atkārtot «Barcelona» komandas argentīniešu uzbrucēja Lionela Mesi rekordu, taču portugālis ir vienīgais, kurš divus «hat-trick» ir guvis izslēgšanas spēlēs.

Šosezon Ronaldu Čempionu līgā 10 aizvadītās spēlēs ir guvos jau 16 vārtus, tikai par vienu precīzu sitienu atpaliekot no sava 2013./2014.gada sezonā sasniegtā rekorda.

«Real» Čempionu līgas pusfinālā iekļuva sesto gadu pēc kārtas, atkārtojot «Barcelona» sasniegumu.

Jau ziņots, ka pirmajā cīņā spēlē Volfsburgā Vācijas vicečempioni abus vārtus iesita pirmajās 25 minūtēs, kad izcēlās 11 metru soda sitienu realizējušais šveicietis Rikardo Rodrigess un Maksimiljans Arnolds.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla duelī «VfL Wolfsburg» divu spēļu summā ar 4:2 uzvarēja Beļģijas klubu «Gent», tikmēr «Real», kas UEFA Čempionu līgas pusfinālā spēlējusi iepriekšējās piecas sezonas, ar 4:0 pārspēja Itālijas komandu «AS Roma».

Tikmēr Mančestrā izšķirošie vārti tika gūti spēles 76.minūtē, kad izcēlās beļģu pussargs Kevins de Brujune, kurš vienu reizi precīzs bija arī abu komandu pirmajā mačā.

«City» vadību varēja iegūt jau pirmajā puslaikā, taču 30.minūtē Serhio Agvero nerealizēja 11 metru soda sitienu. Tomēr mājinieki bija veiksmīgāki un otrajā puslaikā de Brujne ar spēcīgu sitienu, esot ārpus soda laukuma, trāpīja PSG vārtu tālajā stūrī.

PSG šosezon ceturto gadu pēc kārtas ir kļuvusi par Francijas čempioni, šo titulu izcīnot sesto reizi kluba vēsturē. Parīzes komanda mērķē panākumus gūt arī ārpus Francijas robežām un cenšas Eiropas spēcīgākā klubu turnīra pusfinālā iekļūt pirmo reizi kopš 1995.gada. Savukārt «City» vienība UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā spēlē pirmo reizi.

Astotdaļfinālā PSG divu spēļu summā ar 4:2 pārspēja Anglijas čempioni Londonas «Chelsea», savukārt «City» ar 3:1 pieveica Ukrainas klubu Kijevas «Dinamo».

Jau ziņots, ka pārējos divos ceturtdaļfināla dueļos pērnā gada UEFA Čempionu līgas uzvarētāji «Barcelona» ar 2:1 (0:1) mājās pārspēja citu spāņu komandu Madrides «Atletico», kas pirmajā puslaikā palika mazākumā. Uzvarētājiem abus vārtus guva urugvajietis Luiss Suaress. Savukārt Vācijas bundeslīgas čempione «Bayern» savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja portugāļu klubu «Benfica».

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, izņemot finālu, uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā, bet turnīra finālspēle 28.maijā norisināsies «San Siro» stadionā Milānā.

Pērn par UEFA Čempionu līgas titula ieguvēju kļuva «Barcelona», kas finālā ar 3:1 pieveica «Juventus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu