Aivars Visockis pirms ''MR. UNIVERSE'' sasniedzis savu labāko formu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Gasjūns

''Esmu savā labākajā formā, kādā jebkad esmu bijis, tieši tāpēc šogad mērķis ir tikt vismaz labāko trijniekā,'' pirms došanās uz vissenākajām ''bodybuilding'' sacensībām ''MR. UNIVERSE'' teica Latvijas sportists Aivars Visockis.

52 gadus vecais atlēts uz leģendāro superturnīru, kas norisināsies no 23. līdz 25. oktobrim, dosies arī Latvijas bodibilderu komandu piecu cilvēku sastāvā. Visockis sacensībās piedalīsies jau sesto reizi, un viņa līdz šim labākais sasniegums ir 5. vieta 2006. gadā.

Visockis startēs Masters 50+ kategorijā, kurā tieši uz šo turnīru katru gadu sabrauc pasaules labākie meistari.

Šajā sezonā A. Visockis gatavoties palīdzēja jaunās paaudzes uztura bagātinātāji, ko sarūpējuši atbalstītāji SIA ''''X-POWER'''' (www.x-power.lv), - ar tiem sagatavošanās posms noritējis pilnīgi jaunā kvalitātē un sasniegta līdz šim labākā forma un kondīcija, kā saka pats sportists: ''''Esmu savā labākajā formā, kādā jebkad esmu bijis, tieši tāpēc šogad mērķis ir vismaz tikt Top 3, vieta zemāk jau būs zaudējums.''''

Fakti un vēsture

''''MR. UNIVERSE'''' ir vissenākās ''''bodybuilding'''' sacensības, kuras rīko ''''NABBA bodybuilding federation''''. Šo sacensību pirmsākumi meklējami 1901. gadā Anglijā karaliskajā Alberta hallē - entuziastu grupa tur rīkoja pirmās improvizētās sacensības, ko tiesāja slavenais atlēts Jevgeņijs Sandovs, kura skulpturālais tēls ņemts par paraugu ''''MR. OLIMPIA'''' statuetei.

1906. gadā Sandovs nodibināja līgu ''''Veselība un spēks'''' fiziskās formas un ķermeņa kultūras izkopšanai.

Nosaukums patapināts no tolaik populāra žurnāla ''''Veselība un Spēks'''', kas tika izdots jau kopš 1894. gada. Sākumā sacensības notika neregulāri, tomēr līdz 1936. gadam līgas biedru skaits sasniedza 11398 cilvēku. Laika posmā līdz 1943. gadam biedru skaits bija sasniedzis jau 191000, un pāris gadus vēlāk, 1948. gadā, līga ''''Veselība un spēks'''' noorganizēja pirmās pasaules mēroga ''''bodybuilding'''' sacensības ar nosaukumu ''''MR. UNIVERSE'''', kuras līdz pat šai dienai katru gadu norisinās Anglijā un pulcē labākos atlētus no visas pasaules, it sevišķi Masters kategorijā 50+.

Pirmās sacensības norisinājās Londonā, un pirmo čempiona titulu ieguva amerikānis Džons Grimers. Katru gadu turnīra norises vieta tiek mainīta, un šogad tās būs jau 61 sacensības pēc kārtas, kuras norisināsies kūrortpilsētā Sautportā.

1950. gadā ''''MR. UNIVERSE'''' sacensībās piedalījās jaunietis no Kanādas, nu jau pasaulslavenais Joe Weider, kurš tikai pēc 15 gadiem 1965. gadā izveidoja savas ''''bodybuilding'''' sacensības ASV ''''MR. OLIMPIA'''', kuras šobrīd ir prestižākās sacensības pasaulē. 1967. gadā ''''MR. UNIVERSE'''' čempiona titulu starp amatieriem ieguva Arnolds Švarcenegers. Šo panākumu viņš atkārtoja 1968., 1969. un 1970. gadā, jau kā čempions starp profesionāļiem. 1970. gadā Arnolds Švarcenegers startēja arī ASV un ieguva čempiona titulu sacensībās ''''MR. OLIMPIA''''.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu