Par Gada rīdzinieku atzīts "Dinamo" galvenais treneris Šuplers (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par "Gada rīdzinieku 2010" atzīts hokeja komandas Rīgas ''Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Laila Ivāna.

Pirmo reizi konkursa vēsturē šo titulu ieguvis ārvalstu pilsonis. Konkursa nolikumā minēts, ka par Gada rīdzinieku var atzīt personu, kas sasniegusi 18 gadu vecumu, neatkarīgi no tautības, valsts piederības un nodarbošanās.

Šogad konkursa vērtēšanas komisija ar īpašiem atzinības rakstiem godinās vēl citus Gada rīdzinieka titulam pieteiktos kandidātus: Rīgas Doma Kora skolas direktoru Jāni Ērenštreitu, novērtējot viņa mūža ieguldījumu Rīgas kultūras dzīvē, Mārtiņu un Kārli Dambergus, apbalvojot par Rīgas kultūrvides uzturēšanu, atjaunojot Kalnciema ielas koka apbūvi, kā arī Māri Martinsonu par Rīgas popularizēšanu kino nozarē.

Jau ziņots, ka titula "Gada rīdzinieks" ieguvējs tiks apbalvots Latvijas Republikas proklamēšanas 92.gadadienā, 18.novembrī, plkst.12 Rīgas domes svinīgajā sēdē.

Apbalvojumam "Gada rīdzinieks" pieteikti 22 pretendenti, un par dažiem no tiem bija balsojuši vairāki cilvēki - kopā saņemtas 98 konkursa anketas.

Iesūtītās anketas izvērtēja žūrija Ušakova vadībā. Žūrijā strādāja vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki: literāts Jānis Peters, Rīgas Tehniskās universitātes rektors Ivars Knēts, Pieminekļu padomes priekšsēdētājs, mākslas vēsturnieks Ojārs Spārītis, Rīgas pilsētas arhitekts Jānis Dripe, tirgus un sabiedriskās domas pētījuma centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, žurnālisti Ina Oškāja un Viesturs Serdāns.

Pērn "Gada rīdzinieka" tituls tika piešķirts Jaunā Rīgas teātra režisoram Alvim Hermanim.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu