Ķīnas mūris jāpārvar Rīgā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība pārbaudes turnīra finālā Ķīnā šodien sīvā cīņā piekāpās laukuma saimniecēm un izcīnīja otro vietu. Par spīti savainojumam, ar 17 punktiem rezultatīvākā mūsu komandas rindās bija Gunta Baško.

Pēc salīdzinoši smagā zaudējuma priekšsacīkstēs (72:93) šodien finālā Latvijas basketbolistēm izdevās parādīt daudz labāku sniegumu. Otro ceturtdaļu Aināra Zvirgzdiņa komanda uzvarēja pārliecinoši ar 23:15 un pēc puslaika bija vadībā ar trīs punktu pārsvaru.

Vadībā viešņas no Baltijas bija vēl spēles trešajā ceturtdaļā, tomēr nosargāt pārsvaru neizdevās un visā spēlē cienīgs zaudējums ar 62:67.

16 punktus Latvijas komandas labā šodien guva Ieva Kubliņa, savukārt Anete Jēkabsone-Žogota 19 minūšu laikā paspēja iemest 12 punktus.

No 31. augusta līdz 2. septembrim Rīgā notiks augsta līmeņa sieviešu nacionālo komandu pārbaudes turnīrs, kura ietvaros Latvijas basketbolistes vēlreiz tiksies ar ķīnietēm un ar trešo piegājienu beidzot varēs mēģināt pārspēt Āzijas skolas pārstāves. Rīgas turnīrā bez Latvijas un Ķīnas spēlēs arī spēcīgās Francijas un Spānijas valstsvienības.

Pēc Rīgas turnīra Latvijas nacionālā komanda 7. septembrī Rīgā mērosies spēkiem ar Baltkrieviju, bet pēdējā pārbaude pirms Eiropas meistarības būs pārbaudes turnīrs Beļģijā ar mājinieču, Serbijas, kā arī Spānijas vai Kanādas valstsvienību līdzdalību.

Eiropas meistarsacīkstes sāksies 24. septembrī un notiks Itālijā.

Latvijas valstsvienības sastāvs: Anete Jēkabsone-Žogota, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Elīna Babkina, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Zane Eglīte, Zane Tamane, Dace Cinīte, Ilze Ose Hlebovicka un Gunta Baško.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu