ASK Rīga parādi pārsnieguši 90 tūkstošus latu (28)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Oskars Cirsis, TVNET

Latvijas otrās spēcīgākās basketbola komandas ASK Rīga parādi jūnija beigās bija pārsnieguši 90 000 latu, laikrakstā Dienas Bizness raksta Baltic Screen.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) jau pieņēmis piedziņas lēmumus, lai šie līdzekļi tiktu ieskaitīti valsts budžetā. Tajā pašā laikā ASK Rīga vadība apgalvoja, ka problēmu ar nodokļu parādiem neesot.

Rīgas domes, Aizsardzības ministrijas, Parex bankas, pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme un basketbola skolas Rīga dibinātā un atbalstītā kluba valdes loceklis Jānis Ķuzulis preses konferencē paziņoja - viņš varot apgalvot, ka "spēlētāju nodokļi ir nomaksāti 100%" un ka presē parādījusies informācija par nodokļu parādiem, kas basketbolistiem radušies kluba vainas dēļ, esot maldīga.

Parex bankas viceprezidents Guntis Beļavskis piebilda, ka ""astes" ir katras sezonas beigās un gandrīz visiem klubiem. Varu apgalvot, ka pēdējās dienās tiek veikti vairāku simtu tūkstošu maksājumi uz spēlētāju kontiem un VID."

No Baltic Screen rīcībā esošās informācijas gan izriet, ka klubs uzkrājis iespaidīgus spēlētāju nodokļu parādus un tos, domājams, nomaksājis tikai pēdējās dienās pēc stingras VID rīcības. VID neizpauž konkrētas summas, taču no klubam ASK Rīga tuviem avotiem zināms, ka par 15 komandas spēlētājiem nesamaksāto nodokļu kopsumma jūnija beigās tuvojusies jau 95 000 latu. Turklāt šī informācija neaptvēra visus kluba spēlētājus.

Pret virkni spēlētāju VID jau bija sācis nodokļu piedziņas darbības. Publiski parādījās informācija, ka basketbolistam Sandim Valteram nodokļu parāda dēļ bloķēti konti un īpašumi, taču viņš nav bijis vienīgais. Piemēram, Arnim Vecvagaram, kura nodokļu parāds ir ap 10 000 latu, jūnija beigās bijis uzlikts atsavināšanas aizliegums divām viņa automašīnām, bet lēmums par nodokļu piedziņu nosūtīts tiesu izpildītājiem.

Attiecībā uz Māri Jučmani, kura parāds ir ap 3000 latu, jau bijis pieņemts lēmums par parāda bezstrīda piedziņu, kas nosūtīts izpildei bankai. Arī par Ernesta Kalves parādu - nepilniem 2000 latu - pieņemts līdzīgs lēmums.

Raitim Grafam, kura nodokļu parāds pārsniedzis 6200 latu, uzlikts atsavināšanas līgums automašīnai un tāpat pieņemts lēmums par nodokļu parāda bezstrīda piedziņu. Jau maija beigās lēmums par nodokļu parāda bezstrīda piedziņu pieņemts par Edgaru Buļu, kura parāds bija nepilni 2400 latu.

Klubs pretēji līgumos noteiktajam - kā liecina publiski pieejamā informācija - nebija parūpējies arī par viesspēlētāju nodokļu nomaksu. Tā par E.Dž. Bramletu nav bijuši samaksāti nepilni deviņi tūkstoši latu, par Aeriku Sandersu - gandrīz 14 000 latu, par Dveinu Broilu - vairāk nekā 10 000 latu, par Kērtisu Milidžu - vairāk nekā 13 000 latu. Attiecībā uz Broilu jau pieņemts lēmums par parāda bezstrīda piedziņu.

Ķuzulis apgalvoja, ka Valtera konti un īpašumi vispār neesot bijuši arestēti, savukārt pats Valters izteicās līdzīgi un apliecināja, ka tad, kad viņam pirmoreiz par šo tēmu zvanījis preses pārstāvis, viņš atbildējis, ka neko nekomentēšot. Uz jautājumu, kam tad būtu izdevīgi šādu informāciju izplatīt, Valters atbildēja: "Nezinu. Arī man, jo tagad vismaz ir kaut kāda kustība no kluba puses. Pēdējās dienās nodokļi tiek maksāti."

Tikmēr Baltic Screen informācija liecinot, ka 13.maijā Valteram nosūtīts rakstisks brīdinājums, bet nepilnu mēnesi vēlāk VID pieņemts lēmums par parāda bezstrīda piedziņu un prasības nodrošināšanu nekustamajam īpašumam, un jūnijā Valtera nekustamajam īpašumam reģistrēta ķīlas atzīme. Arī Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata rāda, ka Valtera īpašumam Stopiņu novada Līčos 17.jūnijā pēc VID lēmuma uzlikta ķīlas atzīme.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu