«VEF Rīga» zaudē izredzes kvalificēties Eiropas kausa otrajam posmam

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

basketbolisti trešdien savā laukumā «Arēnā Rīga» Eiropas kausa (EK) izcīņas spēlē ar 66:74 zaudēja Sanktpēterburgas «Zenit» komandai, zaudējot arī teorētiskas izredzes kvalificēties turnīra nākamajai grupu kārtai.

Latvijas vicečempioni cieta septīto zaudējumu astoņās spēlēs un D apakšgrupā vairs nevar tikt augstāk par piekto vietu, lai gan komandām vēl atlikušas pa divām spēlēm. Otrajā grupu kārtā iekļūs grupas četras labākās komandas.

«VEF Rīga» labā Jānis Timma guva 19 punktus, bet Bamba Fals pretinieku grozā sameta 14 punktus. Viesiem 23 punktu guva Valters Hodžs, bet Kails Landrijs iemeta 14 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas zem groziem.

Latvijas klubs spēli sāka veiksmīgi, pēc Robinsona pieciem gūtiem punktiem un Anžeja Pasečnika divpunktu metiena panākot 7:2 savā labā. Arī turpinājumā izdevās saglabāt vadību un pēc pirmās ceturtdaļas Nikolaja Mazura trenētā komanda bija priekš ar 21:19. Daudz neveiksmīgāka bija otrā ceturtdaļa, kuras sākumā viesi guva astoņus punktus pēc kārtas un pārņēma iniciatīvu.

Pēc puslaika «VEF Rīga» bija iedzinējos ar 36:45, taču trešajā ceturtdaļā atkal spēja pietuvoties «Zenit» basketbolistiem un cīņas 26. minūtē atpalika vairs par diviem punktiem (49:51). Divu punktu deficīts bija arī ceturtdaļas beigās (56:58). Diemžēl mača izskaņa atkal nebija veiksmīga laukuma saimniekiem. Viesi atkal sāka ar sešiem gūtiem punktiem pēc kārtas un pārsvaru vairs no rokām neizlaida, svinot ceturto uzvaru astoņās spēlēs.

Abas komandas šosezon jau vienreiz tikās, kad «VEF Rīga» viesos piekāpās «Zenit» ar rezultātu 70:84.

«VEF Rīga» ar vienu uzvaru astoņās spēlēs D grupā ir pēdējā - sestajā vietā.

EK grupu turnīra pirmajā kārtā komandas sešās grupās pa sešām aizvada divu apļu cīņas, bet nākamajā kārtā iekļūs pa četrām labākajām no katras grupas.

Eiropas kausa izcīņas spēle basketbolā:

*«VEF Rīga» - Sanktpēterburgas «Zenit» 66:74 (21:19, 15:26, 20:13, 10:16)

«VEF Rīga»: Timma 19+7 AB, Fals 14+6 AB, Jakovičs 11+6 RP, Robinsons 10, Mejeris 5+5 AB, Zaķis 5, Pasečniks 2

«Zenit»: Hodžs 23+7 RP, Landrijs 14+12 AB, Džonss 13, Borovņjaks 9+8 AB, Koščejevs 8, Stīvenss 4, Gordejevs 3

AB - atlēkušas bumbas, RP - rezultatīvas piespēles

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu