Ābola «hat-trick» neglābj «Rīgu» no rezultatīva zaudējuma Sanktpēterburgā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/hkriga

Latvijas komanda «Rīga» Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien izbraukumā ar rezultātu 5:8 (0:3, 4:2, 1:3) atzina Krievijas kluba Sanktpēterburgas SKA-1946 pārākumu.

Šis kļuvis par vārtu guvumiem bagātāko «Rīgas» komandas maču šosezon.

Spēles pirmo 12 ar pusi minūšu laikā laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 3:0, vienus no vārtiem gūstot vairākumā. Tomēr otrajā trešdaļā pirmo desmit minūšu laikā «Rīga» spēja atbildēt ar to pašu, kad izcēlās Deivids Sarkanis un Rodrigo Ābols, kurš mājinieku vārtos raidīja divas ripas.

Mazāk nekā divas minūtes pēc rīdzinieku trešajiem gūtajiem vārtiem SKA-1946 atgriezās vadībā, bet trešdaļas 16.minūtē vairākumā panāca 5:3. Minūti un septiņas sekundes pirms trešdaļas beigām arī vairākumā vienus vārtus atguva Nikolajs Jeļisejevs, kuram rezultatīvi piespēlēja Ābols.

Ar precīziem metieniem trešās trešdaļas otrajā un devītajā minūtē laukuma saimnieki atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, bet 12.minūtē «hat-trick» sev nodrošināja Ābols, vairākumā panākot rezultātu 5:7. Divas minūtes vēlāk mājinieku sastāvā «hat-trick» sev nodrošināja arī Deniss Orlovičs-Grudkovs. Tāpat šajā mačā trīs vārtus SKA-1946 labā guva Aleksandrs Barabanovs.

Ceturtdien abas komandas tiksies atkārtoti. Rīdziniekiem tas būs pēdējais mačs pirms pārtraukuma MHL čempionātā, kas saistīts ar gaidāmo pasaules čempionātu U-20 izlasēm. Pēc tā nākamo spēli turnīrā komanda aizvadīs 23.oktobrī.

Abas komandas iepriekš savā starpā tikās 11. un 12.novembrī Piņķos, kad «Rīga» iesākumā uzvarēja ar 8:4, bet vēlāk piedzīvoja sagrāvi ar 1:8.

Kopumā 12 novembra mačos Latvijas komanda izcīnīja septiņas uzvaras, bet SKA-1946 pēdējās septiņās spēlēs uzvarējusi sešas reizes.

Kā zināms, pašlaik «Rīgai» nevar palīdzēt rezultatīvais uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, jo saistībā ar viņa pārēju no «Ogre»/«Sāga 97» komandas nav nokārtotas visas formalitātes.

Ar 45 punktiem 33 mačos «Rīga» Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņem astoto vietu desmit komandu konkurencē, bet SKA-1946 ar 60 punktiem atrodas trešajā pozīcijā.

Kā zināms, «Rīgas» komandas pirmo četru sezonu galvenais treneris Leonīds Tambijevs karjeru turpina Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempiones Karagandas «Sariarka» no Kazahstānas treneru kolektīvā, bet viņa vietā stājies līdzšinējais palīgs Ronalds Ozoliņš.

Bez Rīgas «Dinamo» sistēmas uzbrucējiem Artūra Kuzmenkova un Rustama Begova, kuri pārcēlās uz «Sariarka» komandu, kā arī aizsarga Jāņa Jaka, kurš devies uz Ziemeļameriku, «Rīgas» komandu pārsniegtā vecuma ierobežojuma dēļ šajā sezonā vairs nepārstāv arī tādi pamatsastāva spēlētāji kā uzbrucējs Krišs Lipsbergs, vārtsargs Rihards Cimermanis un aizsargs Patriks Škuratovs.

Šajā sezonā rīdzinieku sastāvu papildinājuši trīs talantīgi lietuviešu hokejisti.

MHL regulārajā čempionātā 39 klubi sadalīti divās konferencēs un četrās divīzijās. Rīdzinieki aizvadīs pa četriem mačiem ar deviņām savas divīzijas komandām, kā arī pa divām cīņām ar otras Rietumu konferences divīzijas desmit vienībām. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras divīzijas astoņas labākās komandas jeb 32 no 39 sacensību dalībniekiem.

Dažādu iemeslu dēļ dalību sacensībās šajā sezonā uzteikusi Ukrainas komanda Doņeckas «Molodaja gvardija», kā arī krievu klubi Kazaņas «Bars» un Permas «Molot». Tikmēr debiju turnīrā piedzīvo Krasnodaras «Berkuti Kubaņi», Kazaņas «Irbis» un Južnosahaļinskas «Sahaļinskije akuli».

Iepriekšējās četrās sezonās «Rīgas» komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru, bet iepriekšējā sezonā arī pirmoreiz pārvarēja tā pirmo kārtu, astotdaļfināla sērijā ar 2-3 piekāpjoties vēlākajai finālistei Maskavas «Krasnaja armija».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu