CSKA izrauj uzvaru KHL finālsērijas trešajā spēlē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Otro uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālsērijā pirmdien izcīnīja Maskavas CSKA komanda, kas viesos ar 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 1:0) pagarinājumā izrāva panākumu pār Magņitogorskas «Metallurg», sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties priekšā ar 2-1.

Par spēles varoni kļuva francūzis Stefāns da Kosta, kurš CSKA labā guva divus vārtus, tostarp uzvaru nesošos pagarinājumā, kad realizēja skaitlisko vairākumu.

Cīņas rezultāts tika atklāts vien 37.minūtē, kad no vārtu priekšas precīzs bija «Metallurg» pieredzējušais uzbrucējs Daniss Zaripovs. Mirkli iepriekš teicamu iespēju atklāt spēles rēķinu neizmantoja CSKA līderis Aleksandrs Radulovs, kurš izslidoja vienatnē uz Vasīlija Košečkina sargātajiem vārtiem, taču duelī zaudēja.

Krietni rezultatīvāka bija trešā trešdaļa, kurā viesi vispirms panāca izlīdzinājumu, bet pēc tam arī izvirzījās vadībā. Spēles 50.minūtē da Kosta guva kuriozus vārtus ar spēcīgu metienu no laukuma vidus, jo Košečkins ar kājsargu ripu aizskāra, taču tā vienalga iespurdza vārtu tīklā. Savukārt divas minūtes vēlāk Ņikita Zaicevs panāca jau 2:1 CSKA labā, izmantojot skaitlisko vairākumu.

Pamatlaika izskaņā «Metallurg» nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un no zaudējuma izglābās tikai 17 sekundes pirms finālsirēnas, kad no vārtu priekšas precīzs bija čehs Jans Kovāržs.

Uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums, kura beigās CSKA ieguva vairākumu, kuru ar precīzu plaukstas metienu no zilās līnijas izmantoja da Kosta, kurš šīs sezonas izslēgšanās spēlēs ir guvis septiņus vārtus.

Arī sērijas ceturtā spēle risināsies Magņitogorskā. Tā paredzēta trešdien.

Sērijas pirmajā mačā Maskavā pārliecinošu uzvaru ar 5:1 guva CSKA komanda, otrajā cīņā «Metallurg» bija pārāka ar 2:1, sērijā panākot izlīdzinājumu.

«Metallurg» komanda Gagarina kausa izcīņas finālā spēlē otro reizi. 2014. gadā Magņitogorskas vienība kļuva par KHL čempioni.

CSKA Rietumu konferences finālā pārliecinoši sērijā ar 4-0 pieveica pagājušās sezonas KHL čempioni Sanktpēterburgas SKA. Savukārt «Metallurg» Austrumu konferences finālsērijā 4-1 uzvarēja Ufas «Salavat Julajev».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu