Čempioni iestājas par godīgu spēli (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja čempionvienība "Rīga 2000" atklātā vēstulē ceturtdien izteica sašutumu par Latvijas Hokeja federācijas lēmumu samazināt diskvalifikācijas spēlētājiem, kuri bija iesaistīti pagājušās sezonas pēdējā finālspēlē starp "Rīga 2000" un "ASK/Ogre" komandām notikušajos incidentos.

Kā vēstulē raksta "Rīga 2000" kluba menedžeris Armands Simsons, pieckārtējai Latvijas čempionvienībai nekas nav iebilstams pret hokejistiem, kuri bija iesaistīti incidentā un kuriem diskvalifikācijas un sodi tika samazināti. ""Rīga 2000" izsaka sašutumu par LHF valdes sēdes pieņemtajiem lēmumiem, kuriem nav absolūti nekāda pamatojuma, jo tie var tikt mainīti katrā nākamajā valdes sēdē."

"Laikā, kad sporta sabiedrība visā pasaulē cīnās par godīgas spēles ("fair play") principiem, šāda veida lēmumi par bargu sodu samazināšanu un atcelšanu Latvijas hokejā liecina gluži par pretējo," teikts vēstulē.

HK
Jau ziņots, ka ceturtdien pēc "ASK/Ogre" komandas lūguma Dmitrijam Korņilovam un Aleksandram Terjohinam diskvalifikācijas no viena gada tika samazinātas līdz astoņām spēlēm, atstājot nosacīto sodu uz vienu gadu. Savukārt četriem hokejistiem Edijam Brahmanim, Mārim Grāvītim, Renāram Valteram un Ronaldam Ozoliņam diskvalifikācija līdz 15. oktobrim tika aizstāta ar piecu spēļu diskvalifikāciju.

Tas nozīmē, ka pēc pašreizējā kalendāra Brahmanis, Grāvītis, Valters un Ozoliņš laukumā varēs atgriezties 26. septembrī.

"Savukārt uz gadu diskvalificētajiem spēlētājiem par savu nodarījumu ārpus hokeja laukuma būs jāpavada nieka trīs spēles vairāk," neizpratni neslēpj "Rīga 2000".

Jau ziņots, ka pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijas sestajā spēlē sešas sekundes pēc "Rīga 2000" otrajiem gūtajiem vārtiem laukumā izcēlās masu kautiņš starp abu komandu spēlētājiem. Kautiņš risinājās vairākas minūtes, un tikai pēc citu spēlētāju iejaukšanās tas norima.

Kautiņa iesācējs Ogres spēlētājs Korņilovs, kurš ir bijušais bokseris, tika noraidīts līdz spēles beigām. Tāpat noraidījumus līdz spēles beigām saņēma rīdzinieki Brahmanis, Ozoliņš un Valters. Savukārt no ogrēniešiem līdz spēles beigām tika noraidīti Terjohins un Grāvītis.

Incidents laukumā notika arī pēc mača, kad Ogres spēlētājs Andrejs Lavrenovs ar nūjas galu spēcīgi iesita Daņiļičam pa seju. "Rīga 2000" hokejists no sitiena saļima uz ledus un tikai ar komandas biedru palīdzību atstāja laukumu. Pēc mediķu aprūpē ģērbtuvēs pavadīta neilga laika Daņiļičs spēja atgriezties un saņēma čempiona zelta godalgu.

Vēlāk Lavrenovam tika piespriesta divu gadu diskvalifikācija, kura vakar netika samazināta.

Sestajā finālspēlē "Rīga 2000" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:1, visā sērijā uzvarot ar 4:2.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu