Tapusi dokumentālā filma «Leģenda Dinamo»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

4. decembrī 19.30 ar pirmizrādi kinoteātrī «Forum Cinema» visā Latvijā sāk izrādīt dokumentālo filmu «Leģenda Dinamo». Klātienē būs daudzi leģendāri hokejisti, ieskaitot Sandi Ozoliņu.

Dokumentālā filma stāsta par hokeja komandas Rīgas «Dinamo» vēsturi, kā arī par visa Latvijas hokeja pirmsākumiem. «Šī filma ir par sviedriem un asinīm. Par to, kā rodas hokeja personības un dzimst tādas hokeja leģendas kā Helmuts Balderis, Mihails Vasiļonoks, Juris Reps, Artūrs Irbe, Oļegs Znaroks, Aleksandrs Beļavskis un citi,» saka viens no filmas autoriem, žurnālists Sandijs Semjonovs.

Šī filma ir par hokeja leģendas Sanda Ozoliņa pēdējo sezonu un Arta Ābola pirmo sezonu galvenā trenera amatā. Par līdz šim veiksmīgāko Rīgas Dinamo sezonu KHL. «Mēs būsim komandas pirmsspēles sapulcē, kuras parasti neļauj filmēt. Mēs būsim tik tuvu komandai kā neviens,» stāsta Sandijs Semjonovs. «Mēs izsekosim no Rīgas «Daugavas» un otrās līgas līdz Rīgas «Dinamo» sudraba medaļām. Stāstīsim par spēlētāju māņticību un par līdzjutēju kaisli. Redzēsim emocijas un skaistus vārtus. Rādīsim hokeju kā cīņu ar sevi.»

Filmā būs saruna ar vienu no Latvijas hokeja leģendām Elmāru Bauri. Viņš ir dzimis vienā gadā ar Latvijas valsti. Tāpat redzēsim pēdējo lielāko interviju, ko sniedzis leģendārais treneris Viktors Tihonovs.

Tika meklētas atbildes uz jautājumu, kas ir hokeja panākumu pamatā. Filmas veidotāji tikās ar cilvēkiem, kuri veidojuši Latvijas un Rīgas «Dinamo» hokeju (Vladimiru Jurzinovu, Pjotru Vorobjovu, Ēvaldu Grabovski, Jāni Kvēpu). Ar Normundu Sējēju un Mārtiņu Grundmani grupa devās uz Kandavas bijušo sporta bāzi.

Tāpat atcerējās laikus, kad, lai iekļūtu Sporta pilī, vietas rindā pie kases bija jāaizņem iepriekšējās dienas vakarā. Savukārt tos, kuri uz spēli bija atnākuši alkohola reibumā, publiski kaunināja, un tos, kuri pārdeva biļetes, sauca par spekulantiem un arestēja.

Filmā izmantoti daudzi līdz šim neredzēti arhīvi, un tā noteikti interesēs tos, kam patīk hokejs. Filmu «Leģenda Dinamo» veidojuši montāžas režisors Jānis Zarāns, redaktors Gundars Rēders, hokeja vēstures konsultanti Ēvalds Grabovskis un Gints Bikars, operatori Oto Ailts, Ģirts Straustiņš, Andris Priedītis un Edgars Dubrovskis. Filmai mūziku rakstījuši Juris Kaukulis un Kaspars Tobis (Dzelzs Vilks).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu