Kazeļņikam trešā vieta Čempionu līgas Rīgas posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas spēkavīrs Agris Kazeļņiks sestdien izcīnīja trešo vietu Rīgā notikušajā Čempionu līgas posmā, kas bija nosaukts slavenā Latvijas sportista Raimonda Bergmaņa vārdā.

Kazeļņiks sešu disciplīnu summā izcīnīja 46 punktus. Zīmīgi, ka tikpat punktu bija arī Marekam Leitim, bet viņš noslēgumā palika ceturtajā pozīcijā.

Abi Latvijas sportisti par diviem punktiem atpalika no kanādieša Žana Fransuā Karona, bet ļoti pārliecinošu uzvaru ar 68,5 punktiem izcīnīja pasaules labākais sportists Židrūns Savicks no Lietuvas.

Savukārt Latvijas jaunais sportists Didzis Zariņš ar 30 punktiem ierindojās priekšpēdējā, 11.pozīcijā.

Kazeļņikam sekmīgākā bija 430 kilogramu smaguma nešana pa 25 metrus garu distanci, kurā viņš uzvarēja, bet Leitis spēja būt labākais apvienotajā riepas velšanas un smagumu nešanas disciplīnā.

Dažādu traumu dēļ sacensībās nevarēja piedalīties abi šīgada Latvijas stiprākā vīra fināla pirmo divu vietu ieguvēji Artis Plivda un Dainis Zāģeris.

Latvijā spēkavīru sacensības notiek jau 15 gadus. Pirmās pasaules līmeņa sacensības notika 2004.gadā Mežaparka estrādē. Tajās piedalījās 36 sportisti, kļūstot par vienām no ievērojamākajām spēkavīru sacensībām to vēsturē. 2005.gadā Latvijā notika Eiropas čempionāts, bet 2006. un 2007.gadā - Čempionu līgas posmi.

Bergmaņa rīkotās sacensības plānots padarīt par ikgadēju notikumu Latvijas sporta dzīvē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu