Latvijas čempionu demaršs - brīdinājuma signāls (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas hokeja čempionvienības "Rīgas 2000" pārstāvji, sestdien atsakoties turpināt Latvijas kausa izcīņas maču Daugavpilī pret vietējo "Latgali", vēlējās pievērst uzmanību tiesāšanas problēmām Latvijas hokejā.

Kā pavēstīja "Rīga 2000" kluba menedžeris Armands Simsons, spēle bija ļoti saspringta un brīžiem pat rupja. Savukārt mača tiesnesis Vladimirs Ostaņins vairākās epizodēs rupjību atstāja bez uzmanības. "Mums ir ļoti žēl, ka spēli nācās pārtraukt," atzina Simsons. "Mačs bija interesants, hokejisti centās uzvarēt, un arī skatītāji bija sanākuši. Esam jau izsūtījuši oficiālu atvainošanos "Latgalei". Taču treneris Normunds Sējējs neredzēja jēgu turpināt spēli, kurā bija liels risks gūt traumas. Turklāt abu vienību spēlētāji bija ļoti sakaitināti un varēja izvērsties masveida kautiņš."

"Rīga 2000" komandas galvenais treneris Normunds Sējējs.
"Rīga 2000" komandas galvenais treneris Normunds Sējējs. Foto: AFI

Simsons norādīja, ka tiesnešu līmenis neatbilda spēlei. "Tiesneši tiesā, kā grib, un bieži izlaiž spēles pavedienu no rokām. Tā notika arī šoreiz. Otrās trešdaļas beigās Sējējs pasauca hokejistus malā, lai pievērstu tiesneša uzmanību, gribēja, lai Ostaņins pieslidotu pie soliņa, lai ar viņu aprunātos. Taču tiesnesis nolēma piešķirt kārtējo divu minūšu noraidījumu par laika vilcināšanu. Sējēja pacietības mērs līdz ar to bija pilns."

Simsons paziņoja, ka par incidentu tiks lemts Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas (DKA) sēdē, kas notiks trešdien.

"LHF sarīkoja ļoti labu turnīru, kurā pašmāju klubi var gatavoties valsts čempionātam, nemeklējot sparinga partnerus ārzemēs," norādīja Simsons. "Taču kāda nozīme piedalīties mačos, kuros jau pirms sezonas hokejisti gūst traumas. Pēc mača Daugavpilī vairāki hokejisti nav veseli, viņiem ir vairāki sasitumi un zilumi. Tiesāšanas problēma Latvijā ir ļoti aktuāla, un tā ir jārisina."

Jau ziņots, ka "Latgales" un "Rīgas 2000" spēle Daugavpilī tika pārtraukta 37. minūtē, kad rīdzinieku galvenais treneris Normunds Sējējs aizveda savu vienību no laukuma. Tam par iemeslu bija tiesnešu darbība, kuri no laukuma noraidīja vairākus "Rīgas 2000" hokejistus. Mača pārtraukšanas brīdī rezultāts bija 2:1 par labu "Latgalei". Daugavpiliešu labā abus vārtus guva Egidijs Bauba, bet rīdziniekiem precīzs bija Edgars Brancis.

Grupās tiek aizvadīti divu apļu turnīri. Katras grupas divas spēcīgākas vienības iekļūst pusfinālā.

Turnīra pusfināla spēles notiks 23. un 25. augustā, bet finālmači - 30. augustā un 1. septembrī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu