1000 imprezas vienuviet jeb veltījums Makrejam (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Prodrive" un "Subaru World Rally Team" mītni 31.augustā apmeklēs vairāk nekā 1000 "Subaru Impreza" automobiļu, kuru īpašnieki tādējādi godinās pērn helikoptera avārijā bojā gājušo rallistu Kolinu Makreju.

"Subaru" automobiļu konvoja priekšgalā no Kolina dzimtās pilsētas Lanarkas 30.augustā izbrauks Makreja 1995.gada rallija automobilis "Impreza 555". Sākotnēji nelielā "Subaru Impreza" automobiļu grupiņa tās pašas dienas vakarā ieradīsies "Prodrive" mītnē Banburijā. Makreja fanu lielās kopāsanākšanas organizētāji cer, ka 31.augustā tiem pievienosies vairāk nekā 1000 "Subaru" no visas Lielbritānijas.

Britu motoru sporta kompānija ir cieši saistīta ar "Subaru" pasaules rallija čempionāta komandu, kurā Makrejs aizvadījis panākumiem bagātākos savas rallista karjeras gadus. Vispirms tās sastāvā viņš divas reizes izcīnīja uzvaru Lielbritānijas rallija čempionātā (1991.gadā un 1992.gadā ar "Subaru Legacy"), bet pēc tam pārsēdās rūpnīcas komandas sacīkšu mašīnā un 1995.gadā kļuva par pirmo britu izcelsmes pasaules rallija čempionu.

"Subaru World Rally Team" norāda, ka savulaik Makrejs devis arī nozīmīgu ieguldījumu, lai komanda izcīnītu uzvaru ražotāju konkurencē 1996. un 1998.gadā. Rallista 1996.gada A grupas "Subaru Impreza 555" konvoja priekšgalā ceļā uz "Prodrive" testu trasi Varvikšīrā.

Pasākuma organizētāji cer, ka līdz ar Makreja godināšanu tiks uzstādīti divi Ginesa rekordi - viens ar vienuviet visvairāk sapulcētajiem "Subaru", bet otrs - visgarākā "Subaru" automobiļu parāde, kad tie iebrauks 2 jūdzes (3,2 kilometrus) garajā "Prodrive" testu trasē. Pasākuma kulminācija būs visu sabraukušo "Subaru" nostāšanās jūdzi garajā taisnē. Lielu ieguldījumu Makreja izaugsmē devis "Prodrive" vadītājs Deivids Ričardss. Viņš saka: "Kolins bija ne vien ārkārtīgi labs braucējs, bet arī izcila personība un labs draugs visiem "Prodrive" darbiniekiem. Tieši viņš ieveda rallija sportu daudzās mājās - gan ar atraktīvo braukšanu sānslīdēs pa šauriem meža ceļiem, gan arī videospēļu palīdzību, kas joprojām nes viņa vārdu."

"Tas patiešām ir atbilstošs veltījums ["Subaru" sanāksme] cilvēkam, kurš ir iedvesmojis miljonus un palīdzējis celt rallija reputāciju visā pasaulē," piebilst "Subaru World Rally Team" vadītājs Ričards Teilors.

Vairāk informācijas par lielo pulcēšanos iespējams atrast interneta mājas lapā www.mcrae-gathering.co.uk.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu