Nadals: Šis ir mans lielākais panākums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Spānis Rafaels Nadals, kurš svētdien Vimbldonas tenisa turnīra finālā pārspēja pasaules pirmo raketi un piecu iepriekšējo gadu uzvarētāju Rodžeru Federeru, intervijā plašsaziņas līdzekļiem atklāja, ka šī ir viņa emocionālākā un, iespējams, arī labākā uzvara karjerā.

"Viņš joprojām ir pirmais numurs un labākais. Viņam joprojām ir pieci panākumi šeit, bet man pagaidām tikai viens," pieticību pēc dramatiskajā spēlē izcīnītās uzvaras bija saglabājis Nadals.

Vēl tikai 22 gadus vecais spānis, vakar Anglijas Kriketa un zālāju tenisa kluba centrālajā kortā četru stundu un 48 minūšu cīniņā ar 6-4, 6-4, 6-7 (5:7), 6-7 (8:10) un 9-7 uzvarēja Federeru un pārtrauca šveicieša piecu gadu valdīšanu Vimbldonas tronī.

Tas bija arī Federera pirmais zaudējums zāles seguma laukumos pēc 65 uzvaru sērijas. Lai gan ATP rangā Federers joprojām ir pirmais, viņa pārsvars pār Nadalu vairs nav tik iespaidīgs - 6600 punkti pret 6055... Pirmo vietu rangā Federers ieņem jau 231 nedēļu.

"Rafael, pēc gada es tevi uzvarēšu Francijā uz tenisita," mierinājumu pēc zaudējuma Vimbldonā cenšas rast Rodžers Federers (pa kreisi).
"Rafael, pēc gada es tevi uzvarēšu Francijā uz tenisita," mierinājumu pēc zaudējuma Vimbldonā cenšas rast Rodžers Federers (pa kreisi). Foto: EPA/AFI

"Šī ir mana emocionālākā un, iespējams, arī vislabākā uzvara karjerā," pēc karjerā pirmā Vimbldonas un pavisam piektā "Grand slam" titula teica Nadals.

Spānijas "dinamīts" ir tikai trešais tenisists pasaulē, kurš vienā gadā spējis uzvarēt gan Francijas atklātajās meistarsacīkstēs, gan Vimbldonā.

"Man patīk spēlēt uz zāles laukumiem. Tomēr, ja pretinieks servē ļoti labi, tad dažreiz mačs var kļūt garlaicīgs," atzina Nadals. "Zinu, cik nepatīkami ir zaudēt šādu finālu. Rožē ir lielisks čempions. Viņa attieksme vienmēr ir pozitīva - gan kad viņš uzvar, gan arī kad zaudē."

"Mēs neesam draugi, tomēr cienām viens otru un respektējam. Esmu ļoti laimīgs par sevi, bet arī bēdīgs par viņu. Arī viņš bija pelnījis šo titulu," rezumēja Nadals, kurš Vimbldonas otrajā kārtā dabūja krietni papūlēties, līdz ar 5-7, 6-2, 7-6 (7:2), 6-3 uzvarēja Latvijas pirmo raketi Ernestu Gulbi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu