Vankūveras medaļniekiem balvām valsts budžetā sola paredzēt Ls 500 000

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) šorīt Nacionālās sporta padomes (NSP) sēdes laikā solījusi nākamā gada ministrijas budžeta projektā paredzēt 500 000 latu Vankūveras olimpisko spēļu medaļnieku apbalvošanai, pastāstīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

Tādējādi plānots risināt situāciju, kurā Latvijas olimpieši varētu nākamgad palikt bez valsts prēmijām, jo, kā ziņots, 2010.gada budžeta projektā līdzekļi naudas balvām sportistiem pagaidām nav paredzēti.

Attiecībā uz šā gada naudas balvām sportistiem, kurām arī aptrūcies līdzekļu, šodien nekādus konkrētus lēmumus padome nav pieņēmusi, uzdodot Izglītības un zinātnes ministrijai kopā ar LOK un Latvijas Sporta federāciju padomi līdz novembra beigām izstrādāt priekšlikumus nākamajai NSP sēdei, minot gan sportistu vārdus, gan apbalvošanai nepieciešamo summu.

Pēc tam padome vērtēs katru no priekšlikumiem, lai gan, kā uzsver Vrubļevskis, NSP lēmumi ir tikai rekomendējoši un galavārds piederēs valdībai.

Nepieciešamā naudas summa, visticamāk, tiks piešķirta no Finanšu ministrijas valsts budžeta apakšprogrammā atvēlētajiem līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, pret ko iebildumu nav arī finanšu ministram Einaram Repšem (JL). Ministrs solījis - ja IZM nākamgad savā budžetā paredzēs 500 000 latu olimpiešu prēmēšanai, viņš, iespējams, piekritīs līdzīgas summas piešķiršanai šogad par izciliem sasniegumiem sportā.

Jau ziņots, ka šogad budžeta līdzekļu trūkuma dēļ bez valsts prēmijām šogad palikuši vairāki Latvijas sportisti, tostarp Latvijas vieglatlēti, kuri izcīnījuši zelta medaļas Eiropas U-23 čempionātā. Iepriekš izskanēja arī iespēja, ka bez naudas balvām var palikt arī 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu medaļnieki, jo nākamā gada budžeta projektā līdzekļi naudas balvām sportistiem pagaidām nav paredzēti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu