Gulbja talants un augstskolas studijas (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien kā steidzamus galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Augstskolu likumā, kas paredz noteikt atvieglojumus, augstskolās stājoties Latvijas pieaugušo izlases sportistiem, kuri vienlaikus ir arī Latvijas olimpiskās komandas dalībnieki un gatavojas startam vasaras olimpiskajās spēlēs, ja viņi absolvē izglītības iestādi un stājas augstskolā gadā, kad notiek olimpiāde.

Likumā tiek noteikts, ka tiesības tikt uzņemtām studiju programmā pirmajā gadā pēc vidējās izglītības iegūšanas ir arī personām, kurām šādas tiesības pēc atsevišķa Ministru kabineta locekļa ierosinājuma noteicis Ministru kabinets sakarā ar attiecīgo personu īpašiem nopelniem Latvijas valsts labā, ja vien šīs personas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā bijušas atbrīvotas no vidējās izglītības valsts pārbaudījumiem.

Komisijas deputāts Kārlis Šadurskis iepriekš skaidroja, ka šos grozījumus varētu dēvēt par talantīgā tenisista Ernesta Gulbja iespēju šogad iestāties augstskolā, jo laikā, kad paredzēti iestājeksāmeni, viņam ir svarīgas spēles.

Grozījumi paredz, ka minētās personas augstskolās varēs tikt uzņemtas, pamatojoties uz atestāta rezultātiem, beidzot vidējo izglītības iestādi, un būtu atbrīvotas no centralizētajiem eksāmeniem, stājoties augstskolā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu