Hidinks atkāpies no Turcijas izlases galvenā trenera amata

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc tam, kad Turcijas futbola izlase nespēja nodrošināt iekļūšanu 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, no komandas galvenā trenera amata trešdien atkāpies Nīderlandes speciālists Gūss Hidinks.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Turcija A apakšgrupā ar 17 punktiem desmit spēlēs ierindojās otrajā vietā, par 13 punktiem piekāpjoties Vācijai.

Valstsvienība līdz ar to cīņu par ceļazīmi uz finālturnīru turpināja pārspēlēs, kur divu maču summā ar 0:3 zaudēja Horvātijai, savā laukumā piekāpjoties ar rezultātu 0:3, bet izbraukumā cīnoties bezvārtu neizšķirti 0:0.

Turcijas Futbola federācija (TFF) oficiālajā paziņojumā uzsvērusi, ka līgums ar treneri pārtraukts pēc abpusējas vienošanās, pateicoties Hidinkam par ieguldīto darbu.

Hidinks Turcijas izlasi sāka vadīt pagājušā gada janvārī, parakstot līgumu uz diviem gadiem.

Iepriekš Hidinks 2006.gadā stājās pie Krievijas futbola izlases vadības stūres, palīdzot komandai sasniegt 2008.gada Eiropas čempionāta pusfinālu, taču 2010.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram krievi nekvalificējās, Eiropas zonas izslēgšanas spēlēs zaudējot Slovēnijai.

Pagājušā gada izskaņā Hidinks paziņoja, ka ar Turcijas izlasi plāno strādāt līdz pat 2014.gada Pasaules kausa izcīņas turnīram, bet pēc tam viņš nedomā turpināt trenera darbu.

Vēlāk gan 65 gadus vecais treneris vairākas reizes draudēja ar posteņa atstāšanu, ko pamatoja ar izlases nepārliecinošo sniegumu un Turcijā virmojošo spēļu rezultātu ietekmēšanas skandālu.

Tāpat speciālista vārds saistīts ar iespējamu atgriešanos darbā ar kādu no Eiropas vadošajiem klubiem.

Viņa pēdējā pieredze kluba trenēšanā bija 2009.gadā, kad Hidinks neilgu laiku vadīja Anglijas premjerlīgas vienību Londonas "Chelsea", kas laikā, kad viņš strādāja ar Turcijas izlasi, centās speciālistu pārvilināt.

Kā treneris Hidinks lielākos panākumus sasniedzis ar Nīderlandes vienību Eindhovenas PSV, ar kuru sešas reizes triumfēja vietējā čempionātā un 1988.gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgā, kas toreiz saucās UEFA Eiropas kausa izcīņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu