Olijaru atgriežoties sagaida prezidentes apsveikumi (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Pirmdienas vakarā no Gēteborgas Rīgā atgriežoties Eiropas čempionam 110 metru barjersprintā Staņislavam Olijaram, lidostā viņu sagaidīs Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas apsveikums.

Valsts prezidentes apsveikumā Olijaram ir izteikta pateicība visas Latvijas līdzjutēju vārdā.

"Jūsu pārliecinošā uzvara 110 metru barjerskrējienā Eiropas čempionātā bija viens no šīs vasaras priecīgākajiem mirkļiem!" raksta mūsu prezidente. "Ar milzīgu lepnumu visi Jūsu līdzjutēji varēja noraudzīties uz to, kā pēc 72 gadu pārtraukuma Eiropas čempionāta zelta godalga nonāk pie talantīga un spēcīga Latvijas sportista." [1934. gadā par Eiropas meistaru soļošanā kļuva Jānis Daliņš - aut.]

Vaira Vīķe-Freiberga savā vēstījumā vēl esot uzsvērusi, ka vienu no augstākajām vieglatlētikas virsotnēm viņš ir spējis iekarot, pateicoties milzīgajam darbaspēkam un mērķtiecībai. Prezidente arī lūdz jauno čempionu nodot vislielākās cieņas un pateicības vārdus Olijara mātei un vienlaicīgi trenerei [Ludmilai Olijarai - aut.], kas vienmēr bijusi sportista lielākā atbalstītāja.

"Apsveicu Jūs un vēlu Jums sasniegt arvien jaunas uzvaras sportā!" - neapstāties pie sasniegtā savā apsveikumā aicina Latvijas prezidente.

2006. gada 12. augusts, Gēteborgā. Staņislava Olijara uzvaras prieks mirkli pēc finiša. Pa kreisi - otrās vietas ieguvējs vācietis Tomass Blašeks.
2006. gada 12. augusts, Gēteborgā. Staņislava Olijara uzvaras prieks mirkli pēc finiša. Pa kreisi - otrās vietas ieguvējs vācietis Tomass Blašeks. Foto: EPA/AFI

Apsveikuma vēstuli Olijaram, kurš sestdien Gēteborgā EM finālā triumfēja 110 metru barjersprintā, ir nosūtījis arī aizsardzības ministrs Atis Slakteris, jo Olijars ir Nacionālo Bruņoto spēku Sporta kluba karavīrs.

"Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku vārdā vēlos personīgi pateikties Jums par dienestu un ieguldīto darbu augsto sportisko rezultātu sasniegšanā," ir rakstīts ministra apsveikumā.

Gēteborgā Olijars savu pirmo augstvērtīgo zelta medaļu izcīnīja ar labu rezultātu - 13,24 sekundes un uzreiz atklāja, ka vēl šajā sezonā grib 110 metru barjersprintu veikt ātrāk par 13 sekundēm.

Viņa personiskais rekords ir 13,08 sekundes.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu