Hokeja izlase ar uzvaru sāk pārbaudes spēļu ciklu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ar uzvaru Latvijas hokeja valstsvienības galvenā trenera amatā ceturtdien atgriezās Leonīds Beresņevs, kura vadītā komanda ar rezultātu 6:4 Olborgā «Euro Hockey Challenge» mačā pieveica Dānijas izlasi.

Divus vārtus Latvijas komandas rindās guva Rodrigo Ābols un Gints Meija, bet pa reizei precīzi meta Gunārs Skvorcovs un Vitālijs Pavlovs.

Pirmajā periodā Latvijas izlase trīs reizes bija vadībā. Cīņa viesiem sākās ļoti veiksmīgi, jo jau 22. sekundē pēc Mika Indraša un Jura Upīša piespēlēm vārtus guva Meija. Laukuma saimnieki astotajā minūtē atjaunoja neizšķirtu, kad precīzi meta Mortens Poulsens. Īsta «uguņošana» notika trešdaļas vidū, jo vispirms Ābols otro reizi vadībā izvirzīja Latviju, minūti vēlāk Matiass Froms guva otros dāņu vārtus, taču vēl pēc minūtes Skvorcovs izmantoja Maksima Širokova piespēli un atkal viesi bija priekšā.

Otrajā periodā pēc piecām nospēlētām minūtēm Meija skaitliskajā mazākumā pirmo reizi mačā Latvijai panāca divu vārtu pārsvaru (4:2), taču to nosargāt viesi atkal nespēja, jo Mikels Āgārds un Mortens Mādsens trešdaļas vidū 30 sekunžu laikā iemeta divas ripas, atjaunojot neizšķirtu 4:4. Pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem Muštukovu nomainīja Kalniņš, bet rezultāts periodā vairs nemainījās.

Veiksmīgs Latvijas izlasei bija arī pēdējās trešdaļas ievads, jo jau 55. sekundē Ābols pēc Andra Džeriņa piespēles ceturto reizi izvirzīja viesus vadībā, savukārt divas minūtes pirms pamatlaika beigām Pavlovs, kuram asistēja Roberts Bukarts un Skvorcovs, cīņai pielika punktu.

Savā 32. dzimšanas dienā Latvijas izlases vārtus sargāja Ervīns Muštukovs, kurš pēc ceturtajiem zaudētajiem vārtiem tika nomainīts. Viņa vietu ieņēma Jānis Kalniņš.

Latvijas komanda pa pretinieka vārtiem meta 28 reizes, uz ko laukuma saimnieki atbildēja ar 22 metieniem.

Spēli klātienē noskatījās 1889 skatītāji.

Mūsu hokejisti nopelnīja 12 soda minūtes, kamēr Dānija par divām mazāk.

Latvijas valstsvienības kapteiņa pienākumus pildīja Gints Meija, viņam asistē Kristaps Sotnieks un Aleksandrs Jerofejevs.

Par labāko spēlētāju Latvijas vienībā atzina Gintu Meiju.

Šodien Latvijas izlases sastāvā debitēja aizsargs Ričards Birziņš.

Latvijas izlases sastāvs (pa maiņām) pret Dāniju 07.04.2016.

Vārtsargi: #41 Ervīns Muštukovs, #1 Jānis Kalniņš.

1. maiņa: Miks Indrašis - Gints Meija - Juris Upītis; Kristaps Sotnieks - #44 Oskars Cibuļskis.

2.maiņa: Rodrigo Ābols - Andris Džeriņš - Roberts Bukarts; Aleksandrs Jerofejevs - Guntis Galviņš.

3.maiņa: Kaspars Saulietis - Vitālijs Pavlovs - Gunārs Skvorcovs; Ralfs Freibergs - Maksims Širokovs.

4.maiņa: Toms Andersons - Māris Bičevskis - Edgars Kulda - Nikolajs Jeļisejevs; Ričards Birziņš.

Abas komandas atkārtoti tiksies sestdien pulksten 16. Maču tiešraidē translēs kanālā LTV7.

Ar Dānijas valstsvienību Latvijas pēdējo reizi tikās 2014. gada novembrī Stavangerā (Norvēģija), kad mūsu komanda pārbaudes spēlē guva virsroku ar rezultātu 4:1.

Nedēļu vēlāk, 14. un 15. aprīlī, «Arēnā Rīga» Latvijas izlase uzņems Baltkrievijas vienību un 22. un 23. aprīlī Vācijas izlasi. Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 29. un 30. aprīlī izbraukumā pret Šveices izlasi.

Pasaules čempionātā Maskavā Latvijas izlase spēlēs ar Zviedriju, Čehiju, Krieviju, Šveici, Dāniju, Kazahstānu un Norvēģiju.

Turnīrs risināsies no 6. maija līdz 22. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu