"Ventspils" izcīna pirmo uzvaru Eiropas Izaicinājuma kausā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Pirmo uzvaru Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas grupu turnīra otrās kārtas spēlē otrdien izcīnīja Latvijas basketbola komanda "Ventspils", kas savā laukumā ar rezultātu 69:56 apspēlēja Ungārijas vienību Pakšas "Atomeromu".

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Džamars Jangs, kurš guva 23 punktus, bet Stīvens Grejs izcēlās ar 14 punktiem.

Spēli "Ventspils" komanda sāka pārliecinoši, pirmajās piecās ar pusi minūtēs gūstot desmit punktus un savā grozā ielaižot tikai divus. Arī turpinājumā mājinieku sniegums bija stabils, "Atomeromu" basketbolistiem nespējot rezultātu izlīdzināt. Vienu brīdi mājinieku pārsvars sastādīja tikai četrus punktus, taču pirmās desmit spēles minūtes noslēdzās ar rezultātu 18:11 laukuma saimnieku labā.

Otrajā ceturtdaļā "Ventspils" vairs nespēja viegli tikt pie punktiem, kā rezultātā pēc piecām nospēlētām minūtēm rezultāts bija vairs tikai 23:22 mājinieku labā, bet vēl mazliet vēlāk viesi jau baudīja četru punktu pārsvaru (27:23).

Ceturtdaļas beigas tomēr mazliet veiksmīgāk aizvadīja mājinieki, kas mazrezultatīvā cīņā guva septiņus punktus pēc kārtas un atjaunoja pārsvaru - 30:27.

Trešajā ceturtdaļā pirmos septiņus punktus guva viesi, kas izvirzījās vadībā ar četru punktu pārsvaru, bet vēlāk pārsvaru palielināja jau līdz sešiem punktiem (40:34). Tomēr tad 13 punktu izrāviens padevās "Ventspils" vienībai, kas tai ļāva pēdējās desmit minūtes sagaidīt ar septiņu punktu pārsvaru - 47:40.

Pēdējā ceturtdaļā mājinieki jau pārliecinoši kontrolēja laukumā notiekošo, uz katru pretinieku izrāvienu atbildot ar ātriem prettriecieniem un izcīnot uzvaru ar rezultātu 69:56.

Vēl šodien D grupā Krievijas klubs "Ņižņij Novgorod" savā laukumā ar 85:73 apspēlēja Ukrainas vienību Južnijas "Himik".

Nākamo spēli Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņa turnīrā Latvijas vicečempioni aizvadīs 22. novembrī, kad savā laukumā spēkiem mērosies ar "Ņižņij Novgorod" klubu no Krievijas.

TVNET jau vēstīja, ka pirmās kārtas spēlē "Ventspils" vienība ar 67:81 izbraukumā piekāpās Ukrainas komandai Južnijas "Himik".

Pēdējās kārtas spēles Eiropas Izaicinājuma kausa grupu turnīrā paredzētas 13. decembrī. Divas labākās komandas no katras grupas kvalificēsies turnīra otrajai kārtai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu