Šveicē «Panamas dokumentu» dēļ veikta kratīšana UEFA birojā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šveices policija trešdien veica kratīšanu Eiropas futbola asociāciju savienības (UEFA) Ženēvas birojā saistībā ar «Panamas dokumentu» skandālu.

Veiktā kratīšana bija daļa no izmeklēšanas par Čempionu līgas televīzijas translācijas tiesību darījumu, kuru parakstīja Džanni Infantino, pirms viņš kļuva par Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidentu.

Šveices un Itālijas dubultpilsonis Infantino, kurš ir bijis UEFA ģenerālsekretārs kopš 2009.gada, šā gada 26.februārī tika ievēlēts par FIFA prezidentu.

Pastiprinoties spiedienam uz FIFA, kas iesaistīta arī plašā kukuļņemšanas skandālā, urugvajietis Huans Pedro Damiani atstāja FIFA ētikas komitejas locekļa amatu, jo viņš «Panamas dokumentos» ir saistīts ar citu futbola funkcionāru, kurš ir izsludināts meklēšanā ASV.

Šveices policija izmeklē, vai Infantino ir parakstījis televīzijas translācijas tiesību darījumus ar ASV kukuļņemšanā apsūdzētiem argentīniešiem – Ugo Hinkisu un viņa dēlu Mariano Hinkisu.

Infantino ir noliedzis, ka būtu vainojams likumpārkāpumos, un ziņu aģentūrai AFP pavēstīja, ka ir «samulsis» par viņam inkriminētām apsūdzībām. Tās ir saistītas ar kontraktiem par divu Čempionu līgas turnīru televīzijas translācijas tiesībām, kurus Infantino parakstījis, kad viņš bija UEFA tieslietu direktors.

No Panamas juridiskās firmas «Mossack Fonseca» datu centra ir noplūdināti 11,5 miljoni nodokļu dokumentu, kuros redzams, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savus aktīvus no nodokļu iestādēm.

«Panamas dokumentos» minēti 12 pašreizējie vai bijušie valstu vai valdību vadītāji, tostarp Islandes un Pakistānas premjeri, Ukrainas un Ķīnas prezidenti un Saūda Arābijas karalis, kā arī tādas sporta un kino zvaigznes kā Džekijs Čans.

Vācijas laikraksts «Sueddeutsche Zeitung» ieguva «Mossack Fonseca» dokumentus no anonīma avota un dalījās ar citiem pasaules medijiem, izmantojot Izmeklējošo žurnālistu starptautisko konsorciju (ICIJ).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu