Dacia ledus sacensībās startēs ar MPV

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Parasti autoražotāji par bāzi saviem rallija automobiļiem izvēlas hečbekus, kādi ir, piemēram, Subaru Impreza, Citroen DS3, Ford Fiesta, Volkswagen Polo un citi.

Arī rallija mašīnas uz krosoveru bāzes jau ir nācies redzēt, taču Renault piederošais rumāņu zīmols Dacia plāno iet vēl tālāk un Francijas ledus sacensību seriālā Trophee Andros gaidāmajā sezonā izmantos auto, kas Renault Sport Technologies speciālistu uzraudzībā būvēts uz vienapjoma modeļa Lodgy bāzes.

Iepriekšējos divus gadus Dacia vārdu Trophee Andros pārstāvēja krietni pārbūvēts kompaktais krosovers Duster, kurš šogad, būdams aprīkots ar 850 zirgspēku Nissan GT-R motoru, pamanījās piedalīties arī Pikes Peak International Hill Climb sacensībās Kolorado štatā. Turpmāk Duster vietā tiks izmantots Lodgy MPV, kura sērijveida radinieku Dacia demonstrēs tikai nākamā gada Ženēvas auto šovā.

Var atzīmēt, ka arī Duster vispirms vairākkārtējā F1 čempiona Alēna Prosta rokās debitēja Trophee Andros un tikai pēc tam publiskajam vērtējumam tika nodota tā civilā versija.

Sacīkšu automobilis Dacia Lodgy Glace būtībā ir cauruļu rāmis, kuram vidū iebūvēts Nissan 3 litru V6 motors ar 355 zirgspēkiem. Tos savukārt caur sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu novada visiem četriem riteņiem.

Trophee Andros jaunās sezonas pirmais posms notiks 3. decembrī. Tajā vienu Lodgy Glace vadīs četrkārtējais F1 čempions Alēns Prosts, bet otrs uz maiņām nonāks viņa dēla Nikolā Prosta un Evena Stīvenarta rokās.

Var atzīmēt, ka Prosts abas iepriekšējās sezonas bijis spēcīgs ledus sacensību dalībnieks, taču ar viņa talantu nav pieticis, lai tiktu augstāk par otro vietu Trophee Andros čempionāta kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu