"Renault" apstiprina Kubicu par savu nākamās sezonas pilotu (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmās formulas (F-1) komanda "Renault" trešdien apstiprināja, ka tajā nākamajā gadā brauks poļu pilots Roberts Kubica, kurš patlaban pārstāv "BMW-Sauber" vienību.

Kubica vienībā "Renault" aizstās divkārtējo F-1 pasaules čempionu spāni Fernando Alonso, kurš pagājušajā nedēļā noslēdza līgumu uz trim gadiem ar "Ferrari" vienību.

Pirmais poļu pilots F-1 Kubica "BMW-Sauber" vienībā brauca kopš 2006.gada. Viņš ar Alonso ir vieni no labākajiem draugiem, tāpēc spānis atbalstījis Kubicas došanos uz "Renault" komandu.

24 gadus vecais Kubica, kurš pagājušā gada pasaules čempionāta kopvērtējumā ieņēma augsto ceturto vietu, savu vienīgo uzvaru karjerā pagaidām ir izcīnījis pagājušā gada Kanādas "Grand Prix" izcīņā. Tiek ziņots, ka par viņa pakalpojumiem interesējušās arī tādas komandas kā "Toyota" un "Williams".

Šā gada pasaules čempionātā Kubica līdz šim ir izcīnījis tikai deviņus punktus un divus posmus pirms čempionāta noslēguma kopvērtējumā ieņem 14.vietu.

"Esmu ļoti priecīgs, ka pievienošos tieši "Renault" komandai," izteicās Kubica. "Ar šo vienību man ir īpaša saikne, jo 2005.gadā es uzvarēju "World Series by Renault" čempionātā un viņi man deva iespēju testēt formulu Barselonas trasē, kas kļuva par manu debiju F-1.

"Esmu augsti motivēts un optimistiski noskaņots, ka kopā mēs nākamajā gadā varam atrasties braucēju priekšgalā un, cerams, cīnīties par pasaules čempionu titulu," paziņojumā citēts Kubica.

"Kopš Roberts 2006.gadā debitēja F-1, viņš ir atradies mūsu redzeslokā kā viens no lielākajiem dabas dotajiem talantiem šajā paaudzē," izteicās "Renault" komandas vadītājs Bobs Bells. "Arī "Renault" komandai nākotnē ir augstas ambīcijas un cerības. Jūtam, ka Roberts to piepildīšanā var spēlēt nozīmīgu lomu."

"Renault" vienība vēl nav paziņojusi savu nākamās sezonas otro braucēju. Pašreiz tā pienākumus pilda francūzis Romēns Grožāns.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu