LBS prezidents: VEF ir ļoti jauna komanda. Eiropai vajag pieredzi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbola attīstība 2014.gadā ir vērtējama pozitīvi, jo vairākos aspektos sperti soļi uz priekšu, izteicās Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

«Domāju, ka šis gads Latvijas basketbolā bijis pozitīvs, jo vairākos aspektos esam spēruši soļus uz priekšu. Attīstība ir turpinājusies,» izteicās LBS prezidents. «Priecē mūsu pieaugušo izlašu sasniegumi - no tām nākotnē varam gaidīt arī kādu lielāku uzvaru. Domāju, arī šo valstsvienību treneru sastāvs ir nostabilizējies un virzīts uz panākumiem. Pietiekami ambiciozs un gribošs. Savukārt jauniešu izlases jau otro gadu pēc kārtas no Eiropas čempionāta atgriezušās ar sudraba medaļām. Jaunieši ir jaunieši - jāgaida, kad viņi kļūs par pieaugušiem basketbolistiem.»

Šī gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīros Latvijas vīriešu un sieviešu basketbola izlases rādīja ļoti pārliecinošus sniegumus, bet Latvijas U-16 izlase savās mājās notikušajā Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba godalgas.

«Šo gadu varam vērtēt pozitīvi un tuvākajos gados gaidīt, kad pieaugušo izlases redzēsim vēl augstāka ranga sacensībās. Sieviešu izlasei novēlu atkārtot tās panākumus un sasniegt olimpiskās spēles,» pauda Voins.

«Savukārt vīriešu izlasei gribētu novēlēt iekļūt pasaules čempionātā, kas mums iepriekš bija ļoti tuvu - negaidīts klupiens aizslēdza šīs durvis.

Nekas - izdarīs pareizus secinājumus treneri, spēlētāji, un būs labi.»

Nākamā gada Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra mačus Latvijas vīriešu basketbola izlase aizvadīs Rīgā.

Tāpat Voins ļoti pozitīvi izteicās arī par «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) sacensībām.

«Pagājušās sezonas čempionāts bija izdevies, asumu piedodot komandām no Jēkabpils un Jūrmalas. Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī tagad skatītāji nacionālā čempionāta spēles apmeklē gana kuplā skaitā. Turklāt vairākas komandas ir stipri nokomplektējušās, tāpēc turnīrs būs saspringts,» uzskata LBS prezidents. «Jā, varam runāt, ka «Ventspils» un «VEF Rīga» varētu būt spēcīgāki par citiem, taču aiz viņiem uzreiz seko vairākas komandas, kas ir spēkos līdzvērtīgas - «Valmiera», «Liepāja«/»Triobet», «Jūrmala«/»Fēnikss», «Jēkabpils«. Šīs vienības ir komplektētas ļoti nopietni.»

«Šogad pieslēdzies ir arī «Barons«/LDz. Domāju, izslēgšanas spēlēs šis klubs būs nopietns spēks. Zinām, ka šobrīd viņi noslēguši ilgtermiņa sadarbību ar «Latvijas Dzelzceļu», kas tāpat vien sadarbību ar kādu neslēdz. Tas norāda, ka ir kādi nopietni nolūki,» secinājis Voins. «»Barons«/LDz atgriežas tajās pozīcijās, kas viņiem bija agrāk, kad tas kā pirmais Latvijas klubs izcīnīja Eiropas kausu. Domāju, šīs komandas atdzimšana Latvijas basketbolam nāk tikai par labu, turklāt šīs vienības spēlēs zāles ir pilnas ar skatītājiem, jo viņi grib redzēt, ko demonstrēs Kaspars Kambala un Kristaps Valters. Turklāt tagad arī Kristaps Janičenoks ieradies «Ventspils» komandā.

Nacionālais čempionāts šajā sezonā ir ļoti labs.»

«Jā, varbūt šosezon mūsu Latvijas klubiem neveicas tik spoži Eiropas turnīros, taču tam ir arī objektīvi iemesli. «VEF Rīga» komanda ir labi komplektēta, taču ļoti jauna - vidējais vecums ap 23 gadiem. Eiropai tomēr vajag pieredzi,» pauda Voins.

Kā zināms, trīs kārtas pirms Eiropas kausa pirmā posma noslēguma «VEF Rīga» komanda jau gandrīz zaudējusi izredzes sasniegt nākamo kārtu, bet Latvijas čempionei «Ventspils» tās joprojām saglabājas, tomēr pēdējās cīņās būs gaidāma ļoti smaga cīņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu