NBA draftā triumfē aizsargs (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Pretēji pēdējā ceturtdaļgadsimta tendencēm, Nacionālās basketbola asociācijas ikgadējā draftā ar pirmo numuru izvēlēts aizsardzības spēlētājs. Vakar Ņujorkā Čikāgas "Bulls" savā paspārnē ņēma Memfisas Universitātes aizsargu Deriku Rouzu. No eiropiešiem visaugstāk tika novērtēts itālis Danilo Galināri, kuru pirmajā kārtā ar sesto numuru nodraftēja Ņujorkas "Knicks". Mājinieki šo ziņu uztvēra ar klaju nepatiku, 20 gadus veco itāli izsvilpjot.

20 gadus vecais un 1,91 metru garais amerikāņu aizsargs Deriks Rouzs pēdējo 28 gadu laikā ir tikai trešais aizsargs, kurš izvēlēts kā drafta pirmais numurs. Tālajā 1979. gadā Losandželosas "Lakers" izvilka "laimīgo lozi", iegūdami "Maģisko" Džonsonu, savukārt 1996. gadā Filadelfijas "76ers" ar pirmo numuru dabūja tagadējo Denveras "Nuggets" līderi Alenu Aiversonu.

Kas attiecas uz Rouzu, tad šis Memfisas students spoži aizvadīja NCAA izslēgšanas turnīru jeb "Marta trakumu", kur vidēji spēlē guva 20,8 punkts. Par spīti tam, viņa komanda finālmačā zaudēja.

Regulārajā sezonā Rouzs savas komandas rindās izcēlās ar 14,9 punktiem un 4,7 rezultatīvām piespēlēm vidēji spēlē.

Ar otro numuru Maiami "Heat" vakar izvēlējās citu amerikāni, Kanzas Universitātes uzbrucēju Maiklu Bīzliju, savukārt Minesotas "Timberwolves" kā numur trīs nodraftēja Oudžeju Majo no Dienvidkalifornijas Universitātes. Tiesa gan, uzreiz pēc ceremonijas Majo tika aizmainīts uz Memfisas "Grizzlies".

Ņujorkas nemīlulis Danilo Galināri.
Ņujorkas nemīlulis Danilo Galināri. Foto: EPA/AFI

Ņujorkas "Knicks" parūpējās, lai ar augsto sesto numuru NBA pierakstītos Itālijas basketbola uzlēcošā zvaigzne Danilo Galināri, kurš pagājušajā sezonā sekmīgi pārstāvēja Milānas vienību "Armani Jeans". Eirolīgas turnīrā 20 gadus vecais itāļu uzbrucējs vidēji spēlē guva 17,5 punktus un izcīnīja 5,7 atlēkušās bumbas.

Par spīti solīdajai statistikai, izlepusī Ņujorkas publika Galināri iznācienu sagaidīja ar ūjināšanu un svilpieniem, tā apliecinot savu nepatiku pret komandas vadības izvēli un nodemonstrējot neticību Eiropas basketbola skolai.

Te jāatzīst, ka par Galināri patiešām amerikā līdz šim maz kas bijis zināms, vien fakts, ka "Knicks" vadītājs Maiks D''Antoni ir spēlējis basketbolu kopā ar Danilo tēvu un šī basketbolista spēles stils ir piemērots viņa vadītajai "Knicks" komandai. Galināri tiek salīdzīnāts ar tādām Eiropas superzvaigznēm kā vācietis Dirks Novickis un nu jau karjeru beigušais horvāts Tonijs Kukočs. Galināri var arī labi driblēt un precīzi uzbrukt no tālās distances, kas itāli vairāk pietuvina basketbola universāļa statusam nekā viņa tautieti Andrea Barnjanī.

Alekss Ajinca no Francijas.
Alekss Ajinca no Francijas. Foto: EPA/AFI

Pirmajā kārtā bez Galināri tika izvēlēti vēl trīs Eiropas basketbolisti - Šarlotes "Bobcats" ar 20. numuru ieguva Francijas basketbolistu Aleksi Ajincu, savukārt Hjūstonas "Rockets" ar 25. numuru izvēlējās un ilgi nekavējoties uz Portlendas "Trailblazers" aizmainīja vēl vienu francūzi Nikolā Batumu.

Visbeidzot Memfisas "Grizzlies" darījumā ar Losandželosas "Lakers" tikai pie drafta 29. numura, melnādainā Vācijas basketbolista Donte Grīna.

Andra Biedriņa Goldensteitas "Warriors" pirmajā kārtā ar 14. numuru nodraftēja Luziānas Universitātes uzbrucēju Entoniju Rendolfu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu