"Suzuki" pārceļ debiju WRC

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tā kā Starptautiskā automobiļu federācija FIA veikusi izmaiņas pasaules rallija čempionāta kalendārā, plānotā "Suzuki" iesaistīšanās WRC sacīkstēs pārcelta uz 2008.gadu. Tomēr japāņu kompānija sola, ka jaunais "SX4 WRC" pirmo reizi darbībā jebkurā gadījumā būs redzams jau nākamā gada vasarā.

"SX4 WRC" oficiālās pirmizrādes dienā "Suzuki" paziņoja, ka ar sava jaunā kompaktmodeļa rallija versiju vēlas 2008.gada sezonā, kuras sākums bija paredzēts 2007.gada vidū, plūkt laurus arī rallijsportā. Tomēr jau nākamajā dienā FIA nolēma veikt kārtējās izmaiņas WRC kalendārā.

Kopš ir zināms, ka 2008.gada sezona sāksies tā paša gada janvārī, nevis iepriekšējā rudenī, "Suzuki" sporta struktūrvienības vadītājs Nobuhiro Tadžima paziņoja: "Mūsu mērķis ir nobraukt pilnu 2008.gada sezonu." Līdz ar to otra japāņu auto ražotāja ienākšana WRC apritē līdzās "Subaru" pārcelta par aptuveni pusgadu.

Tomēr patiesībā "Suzuki" plāni nemainās tik ļoti, kā izskatās. "Suzuki SX4 WRC" debija lielajā rallijā joprojām paredzēta "Neste Oil Rally Finland 2007" ietvaros. To apstiprina Tadžimas sacītais: "Mēs vēlamies 2007.gada rallijus izmantot auto uzlabošanas un treniņu nolūkā."

Tai pašā laikā jānorāda, ka jauna WRC automobiļa homologācija nav iespējama bez oficiālas pieteikšanās dalībai pasaules rallija čempionātā. Taču Tadžima pauž optimismu: "Viss ir atkarīgs no turpmākām pārrunām ar FIA."

Līdz šim FIA ļāvusi faktiski visiem jaunpienācējiem testu nolūkā piedalīties atsevišķos WRC posmos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu