Olimpiskā lāpa ciemosies Latvijas pilsētās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LOK

No šī gada 1. jūlija līdz 20. augustam ikvienam Latvijas iedzīvotājam īpašas akcijas ietvaros 12 Latvijas lielākajās pilsētās būs iespēja klātienē aplūkot Pekinas Olimpisko spēļu lāpu, ko lāpas stafetē nesa arī Latvijas lāpneši Anete Midrijāne un Aleksandrs Meilehs.

Samsung Electronics Baltics kā XXIX Olimpisko spēļu, kas šā gada augustā norisināsies Ķīnas galvaspilsētā Pekinā, un Pekinas Olimpiskās lāpas stafetes vispasaules partneris rīko akciju, kuras laikā 12 Latvijas pilsētās RD Electronics veikalos būs apskatāmas divas Pekinas olimpiskās lāpas, ar kurām olimpisko uguni lāpas stafetē nesa abi Latvijas lāpneši.

Akcijas laikā katru nedēļu divās Latvijas lielākajās pilsētās RD Electronics veikalos būs aplūkojams īpašs stends ar Olimpisko lāpu. Akcijas noslēgumā jūlija beigās RD Electronics veikalā tirdzniecības centrā Origo būs sastopami arī Latvijas lāpneši, un ikviens interesents varēs ar viņiem tikties, iztaujāt viņus par Olimpiskās lāpas stafetē piedzīvoto, kā arī iemūžināt sevi kopā ar Olimpisko lāpu un tās Latvijas aizbildņiem.

Abi Latvijas lāpneši ir laipni nodevuši savas lāpas akcijas rīkotājiem, lai ikviens interesents varētu aplūkot vienu no galvenajiem Olimpisko spēļu simboliem. Kā stāsta viens no lāpnešiem Aleksandrs Meilehs: "Dalība šajā stafetē man bija liels pagodinājums un milzīga privilēģija. Kad turēju savās rokās Olimpisko uguni, jutos, it kā atrastos pasaules virsotnē. Bija sajūta, ka es savās rokās nesu siltumu visai pasaulei. Tas ir neaprakstāmi! Uzskatu, ka ikvienam Latvijas iedzīvotājam jāsniedz iespēja izjust kaut nelielu daļu no šīm emocijām."

Akcijas laikā Olimpiskā lāpa būs apskatāma RD Electronics veikalos Rīgā, Aizkrauklē, Balvos, Daugavpilī, Gulbenē, Jēkabpilī, Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē, Tukumā, Valmierā un Ventspilī.

Vienlaicīgi ar Olimpiskās lāpas tūri RD Electronics veikalos notiks īpaša akcija, kuras laikā visiem pircējiem, kuri iegādāsies Samsung fotoaparātus būs iespēja piedalīties oficiālā Samsung Olimpiskā telefona F480 TouchWiz izlozē, kas notiks 21. augustā. Izlozē tiks izspēlēts īpašs, Olimpiskajām spēlēm veltīts Samsung tālrunis - F480 TouchWiz ar apzeltītu korpusu un iegravētiem olimpiskajiem apļiem uz tā. Kopumā tiks izlozēti 12 Olimpiskie tālruņi – pa vienam tālrunim katrai akcijā iesaistītajai pilsētai.

Vēl pavisam nesen, 6. maijā, Latvijas lāpneši - vieglatlētie Anete Midrijāne un kompānijas RD Electronics vadītājs Aleksandrs Meilehs atgriezās no Ķīnas pilsētas Sanjas, kur kopā ar pārējiem Baltijas, Krievijas un Ukrainas lāpnešiem piedalījās vērienīgās XXIX Olimpisko spēļu Olimpiskās lāpas stafetes pirmajā Ķīnas posmā.

Latvijas pārstāvjiem iespēju piedalīties Olimpiskās lāpas stafetē, kas notiek pirms XXIX Olimpiskajām spēlēm Pekinā, sniedza Starptautiskā tehnoloģiju kompānija Samsung kā Olimpisko spēļu atbalstītāja visā pasaulē un Latvijas Olimpiskā komiteja.

72 centimetrus garā Pekinas lāpa ir izgatavota no alumīnija, sver nepilnu kilogramu (985 gramus) un veidota papīra tīstokļa formā, bet tās grafiskajā dizainā izmantoti ķīniešu dekoratīvie ornamenti.

Pekinas 2008. gada Olimpiskās lāpas stafete ir garākā jebkad rīkotā lāpas stafete. Tajā piedalās visu laiku lielākais lāpnešu skaits, un stafetes maršruts ved cauri visu laiku plašākajai teritorijai, bet šobrīd norit stafetes pēdējais posms Ķīnā. Stafete, kurā kopumā piedalās 21 780 lāpneši, ilgs 130 dienas, bet tās 137 000 kilometrus garais maršruts atpver 21 valsti piecos kontinentos.

Akcijas norises laiks RD Electronics veikalos:

Tukumā, Meža 9, t/c "Bonus.lv" no 2008. gada 1. līdz 7. jūlijam, Ventspilī, Kuldīgas 19 no 2008. gada 1. līdz 7. jūlijam, Gulbenē, Kalpaka 62 no 2008. gada 9. līdz 15. jūlijam, Liepājā, Klaipēdas 62, t/c "XL Sala" no 2008. gada 7. līdz 13. jūlijam, Balvos, Tautas 1 no 2008. gada 16. līdz 22. jūlijam, Rēzeknē, Dārzu 14a, t/c "ELFI" no 2008. gada 17. līdz 23. jūlijam, Aizkrauklē, Skolas 6 no 2008. gada 24. līdz 30. jūlijam, Jelgavā, Driksas 4, t/c "Pilsētas pasāža" no 2008. gada 24. līdz 30. jūlijam, Daugavpilī, Cietokšņa 60, t/c "Ditton nams" no 2008. gada 1. līdz 6. augustam, Valmierā, Rīgas 4, pilsētas galerijā "Valleta" no 2008. gada 14. līdz 20. augustam, Rīgā, Stacijas laukumā 2, t/c "ORIGO" no 2008. gada 30. jūlija līdz 12. augustam, Jēkabpilī, Vienības 7, "Brandshop", t/c "RIMI" no 2008. gada 7. līdz 15. augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu