Atvadīties no Tihonova ierodas vairāk nekā 10 000 cilvēku

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Atvadīties no leģendārā hokeja trenera Viktora Tihonova, kurš 84 gadu vecumā pēc slimošanas nomira naktī uz pirmdienu, ceturtdien Maskavā ieradās vairāk nekā 10 000 cilvēku, vēsta aģentūra RIAN.

Atvadīšanās no Tihonova notika CSKA ledus arēnā, kur vairāku stundu garumā cilvēki atdeva godu aizsaulē aizgājušajam slavenajam trenerim. Tihonovam godu atdeva gan viņa bijušie audzēkņi, gan Krievijas sporta funkcionāru elite, gan Krievijas hokeja izlases vadība, tostarp galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Atvadīties no Tihonova bija ieradies arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, kurš aģentūrai RIAN sacīja, ka Tihonovs savulaik no nekā ir uzcēlis hokeju Latvijā. «Kad viņš pie mums [Rīgā] ieradās 1968. gadā, tad praktiski no nekā izveidoja hokeju Latvijā. Piemiņa par viņu paliks mums visiem uz visu dzīvi,» sacīja Lipmans.

Tihonovs nomira slimnīcā pēc vairāku mēnešu slimošanas. Pēdējā laikā viņš vairs nespēja pārvietoties. Tihonovs zemes klēpī tika guldīts vēlāk ceturtdien Vagaņkova kapsētā, kur apglabāts Viktora Tihonova dēls Vasilijs, kurš pērn neskaidros apstākļos gāja bojā, izkrītot pa logu.

Tihonovs, kam šā gada jūlijā palika 84 gadi, no Maskavas 1968. gadā pārcēlās uz Rīgu. Vietējo komandu viņš no otrās līgas (trešās pēc spēka) jau 1973. gadā ieveda augstākajā, bet 1977. gada pavasarī pēc ceturtās vietas izcīnīšanas PSRS čempionātā atgriezās Maskavā, lai vadītu PSRS izlasi un strādātu vietējā CSKA, ko izveidoja par Eiropas mēroga superklubu.

Tihonovs divreiz (1984. un 1988. gadā) aizvedis PSRS izlasi un vienreiz (1992. gadā) Neatkarīgo Valstu Savienības izlasi līdz zelta medaļām ziemas olimpiskajās spēlēs. Tihonova vadītā PSRS izlase astoņas reizes kļuva par pasaules čempioni, kā arī izcīnīja Kanādas kausu.

Tihonovs izlasē strādāja tandēmā ar Vladimiru Jurzinovu, kurš arī ilgus gadus vadīja Rīgas «Dinamo» komandu PSRS čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu