Girgensona 200. spēlē NHL «Sabres» pieveic «Devils»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zemgus Girgensons naktī uz trešdienu aizvadīja savu 200. spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā, palīdzot Bufalo «Sabres» vienībai ar 3:1 izbraukumā uzvarēt Ņūdžersijas «Devils» hokejistus.

22 gadus vecais Latvijas uzbrucējs uz ledus pavadīja 15 minūtes un 1 sekundi, kuru laikā veica vienu metienu pa pretinieka vārtiem, lietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja vienā no trim iemetieniem un maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvarētāju rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Raiens O'Railijs, zviedrs Johans Larsons un talantīgais Džeks Aikels, kurš 48 sekundes pirms mača beigām ripu raidīja tukšos vārtos. Savukārt «Devils» rindās vienīgo precīzo metienu izpildīja Zviedrijas centra uzbrucējs Jākobs Josefsons.

Spēli klātienē «Prudential Center» noskatījās 14 773 skatītāji.

Vairāk spēles par Girgensonu NHL no Latvijas pārstāvjiem aizvadījuši tikai Sandis Ozoliņš, Kārlis Skrastiņš, Sergejs Žoltoks, Artūrs Irbe un Raitis Ivanāns.

Girgensons šosezon piedalījies 69 regulārās sezonas spēlēs, kurās izcēlies ar septiņiem vārtu guvumiem, 11 rezultatīvām piespēlēm, bet viņa lietderības koeficients ir neitrāls.

Nākamo spēli (priekšpēdējo regulārajā čempionātā) Dena Bilsmā vadītā komanda aizvadīs naktī uz sestdienu (pēc Latvijas laika), kad savā laukumā uzņems Kolumbusas «Blue Jackets» hokejistus.

Turnīra tabulas Austrumu konferences kopvērtējumā Bufalo «Sabres» vienība ieņem 14. pozīciju, zaudējot izredzes kvalificēties Stenlija kausa izcīņai.

Girgensons apstiprinājis vēlmi palīdzēt Latvijas nacionālajai komandai pasaules čempionātā, kas nākammēnes risināsies Maskavā un Sanktpēterburgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu