LHF atbalsta Latvijas klubus un gatavo izlases pārbaudes turnīriem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) 5. oktobra valdes sēdē izskatīja vairākus jautājumus par izlašu gatavošanos starptautiskajiem turnīriem, LAČ sezonas aktualitātes, kā arī apsprieda bērnu un jauniešu meistarsacīkšu gaitu, TVNET informēja LHF preses sekretāre Vita Ļebedeva.

LHF prezidents Kirovs Lipmans un ģenerālsekretārs Māris Baldonieks informēja valdi par IIHF kongresu, kas no 17. līdz 19. augustam norisinājās Tunisijā. Kongresa laikā LHF vadībai izdevās vienoties ar citu valstu federācijām par vairākām pārbaudes spēlēm visām izlasēm, gatavojoties gan Olimpiskajām spēlēm, gan pasaules čempionātiem.

Jau šobrīd ir skaidrs, ka Latvijas valstsvienība hokejā 2010. gada 8. februārī Rīgā aizvadīs koptreniņu uz ledus. Bet jau 9. februārī Frankfurtē izlase mērosies spēkiem ar Vācijas izlasi, un 10. februārī komanda lidos uz Kanādu, lai 16. februārī trešo reizi pēc kārtas iesaistītos Ziemas Olimpiskajās spēlēs.

Pirms pasaules čempionāta, kas nākamā gada maijā notiks Vācijā, Latvijas valstsvienībai ir paredzētas 6 pārbaudes spēles, 4 no tām notiks mājās, „Arēnā Rīga”.

21., 22.04.2010. – ar Francijas valstsvienību; 29., 30.04.2010. – ar Baltkrievijas valstsvienību; 2., 3.05.2010. – ar Slovākijas valstsvienību Bratislavā.

U-20 izlase, gatavojoties pasaules čempionātam š.g. 6. un 7. novembrī, Rīgā mērosies spēkiem ar Polijas U-20 izlasi. Savukārt spēle ar Krievijas U-20 izlasi 21. decembrī un ar Austrijas U-20 izlasi 23. decembrī notiks jau Kanādā.

U-18 Latvijas izlase decembrī aizvadīs trīs pārbaudes spēles ar Baltkrieviju, un februārī mūsējie piedalīsies kādā hokeja turnīrā Austrijā, kur spēlēs Austrijas, Francijas un Itālijas komanda. LHF turpina sarunas arī par iespējamo pārbaudes spēli ar Kanādas izlasi.

Tomēr LHF finansiālā situācija ir sarežģīta, sponsoru atbalsts ir mazinājies, līdz ar to valdi māc bažas par kvalitatīvu hokeja aktivitāšu organizēšanu un augsta līmeņa rezultātu noturēšanu nākotnē. LAČ ietvaros LHF valde sēdē nolēma atbalstīt klubu komandas ceļa izdevumu segšanai līdz Elektrēniem, kur SC „Energija” uzņem Latvijas hokeja klubus.

Licencējot hokejistus, atklājies, ka salīdzinājumā ar pērno gadu samazinājies jauno hokejistu skaits, šobrīd tie ir 1098 jaunieši (1501 iepriekšējā sezonā). Savukārt virslīgā spēlē 80 pieaugušie spēlētāji. Aizvien vairāk hokejistu brauc spēlēt uz ārzemēm: 77 jau ir nokārtojuši pārejas kartes, bet vēl ap 30 spēlētāju kārto formalitātes. Turklāt ievērojami sarucis Latvijā spēlējošo ārzemju hokejistu skaits - no 177 uz 58 spēlētājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu