«Barcelona» un «Bayern» ar uzvarām sāk Čempionu līgas 1/4 finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

«Barcelona» un Minhenes «Bayern» futbolisti otrdien ar uzvarām savās mājās sāka UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu, ieliekot pamatus uzvarai divu spēļu summā.

Pērnā gada UEFA Čempionu līgas uzvarētāji «Barcelona» ar 2:1 (0:1) pārspēja citu spāņu komandu Madrides «Atletico», kas pirmajā puslaikā palika mazākumā. Uzvarētājiem abus vārtus guva urugvajietis Luiss Suaress. Savukārt Vācijas bundeslīgas čempione «Bayern» ar 1:0 (1:0) pārspēja portugāļu klubu «Befica», sagādājot tai tikai otro zaudējumu pēdējā 21 spēlē.

Aizraujošākā spēle tika aizvadīta Barselonā, kur mājinieki pēc neizteiksmīga pirmā puslaika atradās iedzinējos. Spēles rezultātu cīņas 25. minūtē pēc teicamas Kokē piespēles atklāja Fernando Toress, taču viņš drīz vien kļuva arī par spēles antivaroni, jo 35. minūtē par otro brīdinājumu tika noraidīts no laukuma.

Pirmajā puslaikā laukuma saimniekiem panākt izlīdzinājumu vēl neizdevās, taču to viņi paveica 63. minūtē, kad Suaress guva savus pirmos vārtus spēlē pēc tam, kad bumba pēc partnera sitiena viņam trāpīja kājās un ielidoja «Atletico» vārtos. Savukārt vēl pēc 11 minūtēm Suaress pēc skaistas komandas biedru saspēles no soda laukuma vidus precīzi sita ar galvu, gūstot uzvaras vārtus.

«Barcelona» iepriekšējā cīņā sestdien piedzīvoja nepatīkamu zaudējumu, jo Spānijas čempionāta grandu duelī savā laukumā ar 1:2 atzina Madrides «Real» pārākumu, līdz ar to pārtrūka «Barcelona» 39 nezaudēto spēļu sērija, kas bija garākā Spānijas futbola klubu vēsturē.

Šī ir otrā reize, kad «Barcelona» un «Atletico» tiekas UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā. Pirms diviem gadiem pārāka bija Madrides komanda, kura viesos nospēlēja neizšķirti 1:1, bet mājās uzvarēja ar 1:0, vēlāk aizkļūstot arī līdz turnīra finālam, kurā gan zaudēja Madrides «Real» futbolistiem.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā «Barcelona» itin pārliecinoši ar 2:0 un 3:1 pārspēja Londonas «Arsenal», savukārt «Atletico» mocījās ar Eindhovenas PSV futbolistiem, jo abos mačos vārti pamatlaikā netika gūti, tāpat kā otrās spēles pagarinājumā, bet ceturtdaļfinālā madridieši iekļuva tikai pateicoties uzvarai pēcspēles 11 metru sitienu sērijā.

Tikmēr Minhenē vienīgie vārti tika gūti jau pašā mača sākumā, kad otrajā minūtē izcēlās Čīles pussargs Arturo Vidals, kurš pēc partnera centrējuma no pāris metriem izdarīja neatvairāmu sitienu ar galvu. «Bayern» arī turpinājumā piederēja pārsvars, jo pretinieki izdarīja tikai vienu sitienu vārtu rāmī, kurš gan nebija veiksmīgs.

«Bayern» apliecināja šī dueļa favorītu statusu, lai gan uzvara nav tik iespaidīga, kā Vācijas čempioni vēlētos.

Čempionu līgas astotdaļfinālā Minhenes klubs dramatiskā duelī no tālākās cīņas izslēdza pērnā gada finālistus Turīnas «Juventus». Pirmā cīņa Turīnā noslēdzās 2:2, bet atbildes mačā mājās «Bayern» guva uzvaru pagarinājumā ar 4:2, piedevām no zaudējuma pamatlaikā izglābās vien kompensācijas laikā. Savukārt «Benfica» divos mačos ar 1:0 mājās un 2:1 viesos uzvarēja Krievijas čempionus Sanktpēterburgas «Zeņit».

Vēl divos UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla dueļos pirmās spēles tiks aizvadītas trešdien, kad Vācijas vicečempioni «VfL Wolfsburg» uzņems Madrides «Real», bet Francijas labākais futbola klubs Parīzes «Saint-Germain» (Francija) mērosies spēkiem ar Mančestras «City» no Anglijas.

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, izņemot finālu, uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā, bet turnīra finālspēle 28.maijā norisināsies «San Siro» stadionā Milānā.

Pērn par UEFA Čempionu līgas titula ieguvēju kļuva «Barcelona», kas finālā ar 3:1 pieveica «Juventus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu