Parādu dēļ arestē divkārtēja F-1 čempiona balvas un spēkratus

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Leģendāro brazīliešu autobraucēju Emersonu Fitipaldi piemeklējušas finansiālas likstas, tāpēc parādu dēļ uzlikts arests viņa sportista karjerā izcīnītajām balvām un vēsturiskām automašīnām.

Fitipaldi ir viens no nedaudzajiem autosportistiem pasaulē, kurš karjeras laikā ir uzvarējis gan Pirmās formulas (F-1) čempionātā, gan prestižajā Indianapolisas 500 jūdžu braucienā.

Šobrīd 69 gadus veco bijušo autosportistu ir piemeklējušas finansiālas nedienas, tāpēc tiesu izpildītāji apmeklējuši viņam piederošo personisko muzeju. Starp arestētajām lietām ir ne tikai Fitipaldi karjeras laikā izcīnītās trofejas, bet arī divas formulas. Ar vienu no tām viņš 1993.gadā uzvarēja Indianapolisā, bet ar otru startēja F-1 sacensībās.

Fitipaldi izplatītā paziņojumā uzsvēris, ka tic savu problēmu veiksmīgai atrisināšanai. «Problēmas ir nestabilās finansiālās situācijas un neizdevīga politiskā scenārija rezultāts,» skaidroja autosporta leģenda, kurš ir gatavs ar darbu atrisināt radušos situāciju.

Pirmo F-1 pasaules čempiona titulu Fitipaldi izcīnīja 1972.gadā, bet divus gadus vēlāk panākumu atkārtoja. F-1 braucēja karjeru viņš noslēdza 1980.gadā, pārceļoties uz Ziemeļameriku, kur startēja CART formulu seriālā. Savukārt Indianapolisā viņš triumfēja 1989. un 1993.gadā.

Autosportista karjeru viņš noslēdza 1996.gadā, tomēr pēc tam vairākas reizes ir piedalījies zemākas raudzes sacensībās, tostarp 2014.gadā startējot sešu stundu izturības sacīkstēs savā dzimtenē.

Fotoattēls ar trīskārtējo F-1 čempionu Airtonu Sennu (pa kreisi) un Emersonu Fitipaldi
Fotoattēls ar trīskārtējo F-1 čempionu Airtonu Sennu (pa kreisi) un Emersonu Fitipaldi Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu