Villanovas Universitāte ar tālmetienu pēdējā sekundē izcīna NCAA titulu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Krisam Jenkinsam pamatlaika pēdējā sekundē realizējot tālmetienu, par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempioniem pirmdien tika kronēti Villanovas Universitātes komandas «Wildcats» basketbolisti.

Finālā «Wildcats» ar 77:74 (34:39) pārspēja Ziemeļkarolīnas Universitātes komandu «Tar Heels», izcīnot otro titulu vienības vēsturē.

Uzvaru «Wildcats» komandai nodrošināja Dženkinsa tālmetiens, kas tika izdarīts līdz ar mača finālsvilpi.

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Fils Būts, kurš guva 20 punktus, kamēr pretiniekiem ar 21 punktu atzīmējās Markuss Peidžs.

«Jūtos pagodināts būt par daļu no Villanovas Universitātes un šīs komandas. Nesaprotu, kāpēc pretinieki nepārkāpa pret mani noteikumus, kāpēc viņi to nemēģināja,» pēc uzvaras iespaidos dalījās Dženkinss.

Iepriekšējo reizi Villanovas Universitātes komanda čempionātā uzvarēja 1985.gadā.

Savukārt Ziemeļkarolīnas Universitātes vienības kontā ir pieci čempionu tituli. Par čempioniem «Tar Heels» tika kronēti 1957., 1982., 1993., 2005. un 2009. gadā.

Pērn turnīrā triumfēja Djūkas Universitātes komanda «Blue Devils», kuru vada ASV basketbola izlases galvenais treneris Maiks Kržiževskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu