LMT Latvijas veikborda čempionāta 1.posma rezultāti (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 14.jūnijā, Ādažos, veikborda klubā “Promobius” norisinājās “LMT Latvijas veikborda čempionāta” pirmais posms, kurā sīvā cīņā par uzvarētāju meistaru grupā vīriešiem kļuva pagājušā gada Latvijas čempions Jānis Siders, aiz sevis atstājot Staņislavu Korotkovu, bet trešajā vietā ierindojās veikborda vecmeistars Renārs Bīrmanis.

J.Siders finālbraucienā pārliecinoši izpildīja tādus veikborda trikus kā Backroll, Scarecrow, 360 grādu rotācijas triku ap savu asi, kopā savācot 188 punktus, tādējādi atkārtoti piesakot savu kandidatūru arī 2008.gada veikborda čempiona titulam. Otrās vietas ieguvējs S.Korotkovs ieguva 183, bet R.Bīrmanis 167 punktus.

Ļoti sīva cīņa izvērtās junioru grupās, kurās startē dalībnieki līdz 18 gadu vecumam. Junioriem zēniem uzvaru izcīnīja Jānis Krūmiņš (151 punkts), aiz sevis attiecīgi atstājot Miķeli Apini (141) un Ralfu Šantaru (137 punkti).

Aizraujoši norisinājās cīņa junioru meiteņu grupā līdz 18 gadiem, jo katra līdere mēģināja veikt sarežģītus trikus un izšķirīgs izrādījās katra veiktā trika veiksmīgs izpildījums. Finālā sīvā cīņā uzvaru izcīnīja Maija Kučinska (183), kurai vienīgajai izdevās sekmīgi nozemēt Tantrum rotācijas triku, kā arī Backroll un 180 grādu rotācijas triku lēcienā ar grebu. Otrajā vietā ar 166 punktiem ierindojās Kristīne Bezbaile, bet trešajā – Elīna Štēbele ar 142 punktiem.

Šis bija pirmais gads, kad čempionātā tika izveidota zēnu un meiteņu grupa līdz 14 gadiem. Juniorēm meitenēm šajā grupā uzvarēja Katrīna Krūze (101), savukārt zēniem nepārspēts palika Ritvars Pinka (171), otrā vietā Artūrs Krūze (124), bet trešais Kristaps Jānis Beinerts (86).

Sieviešu grupā pirmajā vietā ar 108 punktiem ierindojās Inese Krūze.

Neskatoties uz lietaino laiku, sacensībās piedalījās 35 dalībnieki – gan Latvijas veikborda klubu un skolu pārstāvji, gan individuālie braucēji. Katrs no sacensību dalībniekiem veica vienu kvalifikācijas braucienu, bet seši labākie braucēji no katras grupas veica finālbraucienus. Divi laivā sēdošie tiesneši vērtēja dalībnieka izpildītos trikus, to sarežģītību, amplitūdu un stilu distancē starp bojām. Pilnu sacensību dalībnieku sarakstu un rezultātus var apskatīt veikborda portālā www.wake.lv.

Balvas sacensību uzvarētājiem nodrošināja vasarīgi krāsainie un stilīgie Protest apģērbi no Sportland veikaliem un LMT, par enerģisku gaisotni un mūziku visa pasākuma laikā rūpējās enerģijas dzēriens Red Bull.

Latvijas veikborda čempionāta ģenerālsponsors – Latvijas Mobilais Telefons, sponsori: NOKIA, SONY Alpha digitālās spoguļkameras, čempionāta oficiālā laiva MALIBU, ko nodrošina ūdens sporta veikals SDK, Rīgā, Brīvības iela 357. Par veikborda norisēm sezonas garumā informē draudzīgais portāls www.draugiem.lv.

LMT Latvijas veikborda čempionāts 2008

Šogad Latvijas Veikbora asociācija (LVA) pavisam rīko 3 “LMT Latvijas veikborda čempionāta” posmus. Nākamais posms notiks 19.jūlijā Jūrmalā, Majoros, Rīgas iela 2, bet trešais plānots 16.augustā Rīgā, Mazā Daugavā, pie Mūkusalas ielas, starp Salu un Dzelzceļa tiltiem.

Savukārt 2.augustā Rīgā, Mazā Daugavā notiks starptautisku veikborda šovs - Riga Cup 2008, uz ko gaidāmi ierodamies labākie veikbordisti no Lielbritānijas, Nīderlandes, Beļģijas, Zviedrijas, Somijas, Krievijas un Igaunijas.

Latvijas Veikborda asociācija

LVA dibināta 2002.gada 1. maijā ar mērķi veicināt veikborda attīstību Latvijā, kā arī popularizēt veikbordu kā iespēju aktīvai atpūtai un veselīgam dzīvesveidam. Kopš 2002.gada LVA rīko Latvijas un Baltijas mēroga veikborda sacensības un sporta nometnes. Informāciju par LVA aktivitātēm, sacensību kalendāru, praktiskiem ieteikumiem, kā uzsākt braukšanu ar veikbordu, pareizu inventāra izvēli, kā arī vietu sarakstu, kurās vietās Latvijā var nodarboties ar šo sporta veidu var apskatīt LVA mājas lapā www.wake.lv.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu