Latvieši forsēs Alpus uz riteņiem (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Poraplast adventure team

No 14. līdz 21. jūlijam notiks "Jeantex Bike Transalp" (turpmāk tekstā JBT) sacensības, un, kā uzskata sacensību organizatori, JBT ir grūtākās kalnu divriteņu maratona sacensības pasaulē. Šis jau ir desmitais gads, kad notiek šāda veida pārbaudījums uz diviem riteņiem.

Šogad sacensību kopējais garums ir 650 kilometri, tas jāveic astoņos posmos pāri Vācijas, Austrijas, Šveices un Itālijas Alpiem. Grūtākais sacensībās nav kopējais distances garums, bet gan distances kopējā augstuma starpība: 20 863 metri.

Augstākās virsotnes, kas tiek šķērsotas, ir Geizeljohs (2292 metri), Fičerjohs (2251) un Kronplacs (2094). Trases segums ir galvenokārt zemes ceļi, meža takas, klinšu grēdas. Sacensībās piedalās 500 komandas no 40 pasaules valstīm, katrā komandā ir divi dalībnieki. Starts tiek dots Mitenvaldē Vācijā, bet finišs būs pie Garda ezera Itālijā.

Šīs ir vienas no tām sacensībām, kuras ir ļoti skaistas to norises vietas dēļ – Alpu kalni un ļoti sarežģītas trases veida dēļ - meža takas, klintis u.tml. Video: http://www.youtube.com/watch?v=7iY4UYVPn8g.

"Poraplast adventure team" braucēji Tālis Banga (no labās) un Kristaps Škapars.
"Poraplast adventure team" braucēji Tālis Banga (no labās) un Kristaps Škapars. Foto: Poraplast adventure team

"Poraplast adventure team" pārstāv Tālis Banga un Kristaps Škapars, kuri kalnu riteņbraukšanu uzskata par savu hobiju un ar to nodarbojas amatieru līmeni. Gatavojoties šīm sacensībām, komanda ir aizvadījusi garu un grūtu sagatavošanās posmu. Šis ir pirmais gads, kad komanda piedalīsies JBT sacensībās, un uzstādītais mērķis ir finišēt!

Banga kalnu divriteņu amatieru sacensībās piedalās kopš 2003. gada; pirms sācis nodarboties ar riteņbraukšanu, deviņus gadus spēlējis badmintonu, Latvijas junioru čempions badmintonā. Škapars jau sešus gadus piedalās kalnu divriteņu amatieru sacensībās. Pirms sācis nodarboties ar riteņbraukšanu, desmit gadus spēlējis basketbolu Valtera basketbola skolā un izcīnījis Latvijas jaunatnes basketbola līgas čempiona titulu.

Lai arī "Poraplast" komandai šis ir pirmais gads JBT, latviešiem šī pieredze nav sveša. Šogad Latviju sacensībās pārstāvēs pavisam četras komandas. Vēl arī "SKI team Cesis", kuru pārstāv Latvijas izlases labākais biatlonists Ilmārs Bricis un Ģirts Kalniņš, "Latvia Dream" – Jānis Skutelis un Aivars Kleinbergs, kā arī "Rietumu banka/Asarna" – Oļegs Meļehs un Mārtiņš Biezais.

"Rietumu banka/Asarna" komandu var uzskatīt par vienu no sacensību favorītiem, jo Meļehs ir viens no Latvijas labākajiem kalnu riteņbraucējiem, savukārt Biezais sacensībās ir piedalījies jau 2006. gadā, kopā ar Ivandu Eidaku izcīnot ceturto vietu MIX grupā.

Šodien "Poraplast" komandas braucēji dodas ceļā uz Mitenvaldi, lai pirms sacensībām aklimatizētos un līdz sestdienai aizvadītu treniņus Alpos.

Līdz pat 21. jūlijam sekosim latviešu komandām, īpaši JBT, un sniegsim aktuālu informāciju par rezultātiem!

Komanda pateicas saviem galvenajiem atbalstītājiem Poraplast, Champion, Xsports, TVNET.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu