Oranžie pārliecinoši iekļūst ceturtdaļfinālā (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārliecinošu uzvaru Eiropas čempionāta C apakšgrupas otrās kārtas spēlē izcīnījusi Nīderlandes valstsvienība, kas ar 4:1 uzveica Franciju un garantēja sev vietu starp astoņām labākajām komandām.

Pirmajā puslaikā abas komandas uzbruka daudz, un jau mača devītajā minūtē pēc Nīderlandes valstsvienības izpildītā stūra sitiena uzbrukumu ar galvu noslēdza Dirks Kujts, atklājot rezultātu.

Spēles turpinājumā iniciatīvu pārņēma Francijas futbolisti un vārtu gūšanas iespējas radās Sidnijam Govū, Frankam Riberī, kā arī Tjerī Anrī, taču savu darbu lieliski paveica holandiešu vārtsargs Edvīns van der Sārs.

Otrā puslaika sākumā franči turpināja iesākto ofensīvu un viņiem atkal radās pāris patiešām labu iespēju izlīdzināt rezultātu. Vistuvāk vārtu guvumam atradās Anrī, kurš pēc lieliskas Florāna Maludas piespēles "šķērītē" izgāja vienatnē pret van der Sāru un, cenšoties pārmest bumbu pāri vārtsargam, raidīja to arī pāri vārtiem.

Ar labiem pretuzbrukumiem atbildēja Nīderlande, un vienā no tiem Arjens Robens veica reidu pa kreiso malu un izdarīja piespēli uz pretējo pusi Robinam van Persijam. Pirms neilga laika uz maiņu uznākušajam futbolistam atlika vien pielikt kāju, un bumba, vēl atsitusies pret vārtsarga Gregorija Kupē roku, ielidoja vārtos - 2:0.

71. minūtē arī francūžiem beidzot izdevās vienus vārtus atspēlēt, kad pēc labas Villija Sanjola piespēles uz pretējo malu Tjerī Anrī nedaudz mainīja bumbas lidojuma virzienu, samazinot rezultātu līdz minimumam.

Likās, ka Francija ir atguvusi cerību, bet jau nākamajā uzbrukumā to izdzēsa Arjens Robens, kurš, viņu soda laukumā, apmānījis divus aizsargus, izdarīja spēcīgu un ļoti precīzu sitienu no šaura leņķa, panākot 3:1

Mača izskaņā abas komandas demonstrēja atklātu futbolu un kompensācijas laika otrajā minūtē savu individuālo meistarību demonstrēja "oranžo" pussargs Veslijs Šneiders, kurš ar neatvairāmu tālšāvienu vārtu "devītniekā" no soda laukuma robežas pielika treknu punktu spēlei.

4:1 un Nīderlande var gatavoties ceturtdaļfinālam, kamēr Franciju vēl gaida grūta cīņa ar Itāliju.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu