Māris Verpakovskis "Mēs spēlēsim nopietni!" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Liepājā dzimušais un futbolu profesionālā līmenī spēlēt sākušais Māris Verpakovskis līgumu ar Kijevas "Dynamo" noslēdza 2003.gada izskaņā pēc tam, kad bija kļuvis par galveno varoni Latvijas izlases sastāvā, kas sensacionāli kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram.

Šajos nepilnajos trīs gados liepājnieka karjera Ukrainas superklubā bijusi raiba. Sausā statistika vēsta, ka 63 aizvadītajos oficiālajos mačos viņš guvis 18 vārtus. Savā pirmajā sezonā liepājnieks kļuva par Kijevas līdzjutēju mīluli, un sevišķi spilgti atmiņā palicis Māra vārtu guvums pret slaveno Madrides "Real" Čempionu līgā, bet pagājušajā sezonā latviešu uzbrucējs bieži balansēja uz pamatsastāva robežas un ilgstoši meklēja savu spēli.

Vakar Liepājā Māris uz dzimtās pilsētas zemes kopā ar savu komandu nolaidās apņēmības pilns.

– Vai tev, noslēdzot līgumu ar "Dynamo", varēja ienākt prātā, ka kādreiz kopā ar šo komandu lidosi uz Liepāju?

– Izjūtas nudien ir savādas. Es jau vispār uz Liepāju neesmu nemaz tik bieži lidojis – tikai pāris reizes, kad ar metalurgu komandu atgriezāmies no Eirokausu spēlēm. Un tad vēl bērnībā ar vecākiem uz Rīgu un atpakaļ. Bet to, ka liktenis šādi iegriezīsies, bija grūti paredzēt, jo metalurgs jau nebija čempions, kad spēlēju Liepājā un Rīgā, un reiz, kad lidoju uz Kijevu, iedomājos, ka varētu tādi joki notikt, taču vairāk tādu sapņu līmenī. Tagad, protams, esmu priecīgs par šo tikšanos.

– Tev ar līdzjutējiem Liepājā bijušas dažādas attiecības – esi bijis publikas elks, spēlējot dzimtajā klubā, un tevi ne pārāk silti sagaidījuši, kad valkāji "Skonto" kreklu. Kā tu pats domā – kā būs šoreiz?

– Ceru, ka Liepājas publika nāks skatīties futbolu, jo liepājnieki šo spēli saprot un prot novērtēt. Ja kāds piedzēries runā muļķības, tad tā jau ir viņa problēma – es tam nepievēršu pārāk lielu uzmanību.

– Es pieļauju, ka tevi atbalstīs. Jo, piemēram "Prāta vētra", kas solījusies braukt uz spēli, taču būs tavā pusē, pieļauju, ka Liepājas domes priekšsēdētājs arī...

– Jā, protams, draugu un radinieku priekšā uzspēlēt būtu patīkami. Tāpēc es ļoti vēlētos tikt laukumā.

– Jau lidmašīnai nolaižoties, Liepājā paklīda baumas, ka tu varētu spēlēt pamatsastāvā. Vai vari to apstiprināt?

– Nevaru, jo sastāvs vēl nav nosaukts. Taču ceru, ka treneris man atvēlēs kādu laiku spēlēt, lai varētu parādīt, ko protu.

– Kā būtu vērtējama Kijevas "Dynamo" gatavība šai sezonai un konkrētai spēlei?

– Sākām labi, jo ne tikai vinnējām Ukrainas superkausu un pirmo čempionāta spēli, bet arī parādījām labu futbolu.

– Jūsu jaunieguvums dzimtenē komanda "Palmeiras" spēlējušais brazīliešu pussargs Karloss Korrea tiek dēvēts par dižāko vērtību Ukrainas starpsezonas transfēru tirgū. Vai ir tik izcils, kā runā?

– Ļoti labs. Viņš spēlē nosacīti balsta pussarga pozīcijā un, manuprāt, bija labākais mūsu komandā pirmajās divās spēlēs. Ceru, ka Liepājas futbola līdzjutēji varēs par to pārliecināties?

– Kā vērtē savu gatavību šai sezonai un izredzes nostiprināties pamatsastāvā?

– Jūtos labi un esmu gatavs apliecināt treneriem un līdzjutējiem, ka varu spēlēt pamatsastāvā. Sezona būs gara, tāpēc izdevība man noteikti tiks dota. No paša vien atkarīgs, vai spēšu to izmantot.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu