Endurokrosa sezona noslēdzas Ķesterciemā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr.com/GOGO Visual

30.oktobrī Ķesterciemā, jaunizveidotajā "Bušu" trasē, norisinājās Latvijas čempionāta endurokrosā sezonas noslēdzošais posms. Kopumā sacensībās piedalījās 82 sportisti vienpadsmit dažādās motociklu klasēs, kā arī starp endurokrosa braucieniem norisinājās "Zelta mopēda" kausa izcīņa trīs dažādās klasēs, informēja LaMSF Enduro komisijas pārstāve Agnese Evarsone.

Trase atbilstoši piejūras reģionam bija ļoti smilšaina, kas nozīmē papildu slodzi sportistiem, lai smagajās smiltīs noturētu motociklus vajadzīgajā ātrumā. Vairākiem braucējiem, kuri nebija pietiekami precīzi aprēķinājuši degvielas patēriņu smagajā trasē, tā beidzās, nesasniedzot uzpildīšanās vietu, daži vēl spēja turpināt braukšanu, savu motociklu aizstumjot līdz degvielas tvertnei, bet citiem nācās pat izstāties no sacensībām. Bet kopumā sacensības norisinājās veiksmīgi, un, kā atzina sacensību galvenie organizatori Arvis Bumbiers un Vilnis Jenčs, ar sacensību norisi sportisti esot apmierināti, trase bijusi nezināma, tāpēc interesanta, turklāt tā nelīdzinās ierastajām dubļainajām endurokrosa trasēm. Abi organizatori cer, ka šīs nebūs pēdējās sacensības šinī trasē un ka Latvija ir kļuvusi par vēl vienu mototrasi bagātāka.

Latvijas čempionāta ieskaitē jau trešo reizi E1 klasē un posma kopvērtējumā labākais Edgars Siliņš no "Motosports Racing Team". Arī brāļi Vinteri no "Jāņa Vintera Moto Team Rīga" nemainīgi ieņēma pirmās vietas savās klasēs. Attiecīgi Jānis Vinters pirmais E2 klasē, bet Einārs Vinters pirmais E3 klasē. Senioru klasē pārliecinoši ātrāko rezultātu uzrādīja viens no sacensību organizatoriem Arvis Bumbiers, kas pārstāv "Motosports Racing Team". Kvadru open klasē 1.vieta Raimondam Zalkovskim no "Saldus motokluba". 85cc klasē visus savus sekotājus apsteidza Sandis Putniņš, sportists pārstāv motoklubu "Moto A-Z".

LaMSF kausa izcīņā Hobiju klasē Ķesterciemā labākais rezultāts Jurijam Žižkunam no motokluba "Moto A-Z". C klasē ātrākais Mārtiņš Vinters no "Jāņa Vintera Mototeam Rīga". Veterānu klasē šoreiz ātrākais izrādījās lietuvietis Ričards Dounelavičius. Kvadru ATV klasē 1.vieta Kārlim Soikam, kas pārstāv motoklubu "Motosports Racing Team". Bet Kvadru Open C klasē pirmais Reinis Palkavnieks.

Endurokrosa katras klases pirmais trijnieks

Latvijas čempionāts endurokrosā

85ccm klase:

1. Sandis Putniņš;

2. Edgars Fidriksons;

3. Nauris Dardzāns.

E1 klase:

1. Edgars Siliņš;

2. Uldis Spulle;

3. Toms Strumpmanis.

E2 klase:

1. Jānis Vinters;

2. Toms Macuks;

3. Raivis Elksnis.

E3 klase:

1. Einārs Vinters;

2. Jānis Rasmanis;

3. Pēteris Jaundžeikars.

Senioru klase:

1. Arvis Bumbiers;

2. Ivars Miķelsons;

3. Lauris Kļaviņš.

Kvadru Open klase:

1. Raimonds Zalkovskis;

2. Jānis Arbidāns;

3. Matīss Cers.

LaMSF kausa izcīņa endurokrosā

Hobby klase:

1. Jurijs Žižkuns;

2. Rūdolfs Pumpurs;

3. Toms Avens.

C klase:

1. Mārtiņš Vinters;

2. Ģirts Dubavs;

3. Jānis Pūpols.

Veterānu klase:

1. Ričards Dounelavičius;

2. Vilnis Jenčs;

3. Raitis Evarsons.

Kvadru C klase:

1. Reinis Palkavnieks;

2. Jānis Zaķis;

3. Gatis Irbe.

Kvadru ATV klase:

1. Kārlis Soika;

2. Kaspars Gribusts;

3. Gints Liepiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu