Stiprākā spēkavīra meklējumos Liepājā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 15. jūnijā Liepājā norisināsies otrais posms "Brīvā laika festivālam", kurš paredzēts visiem aktīvās atpūtas cienītājiem. Festivālā varēs gan aktīvi sportot, gan vienkārši notiekošo vērot no malas. Posma apmeklētājiem būs iespēja sekot līdzi vairākiem notikumiem vienlaikus: amatieru spēkavīru sacensībām, armijas dižvīra sacensībām, ielu basketbolam, paraugdemonstrējumiem un izstādei.

Brīvā laika festivāls notiek sešos posmos. Pirmais posms jau veiksmīgi tika aizvadīts 24. maijā Ogrē. Atlikuši vēl pieci posmi – 15. jūnijā Liepājā; 5. jūlijā Rēzeknē, 19. jūlijā Dobelē, 26. jūlijā Gulbenē un 16. augustā noslēgums Rīgā.

Viens no interesantākajiem notikumiem šajā festivālā būs spēkavīru čempionāts amatieru ieskaitē, kurš sāksies plkst. 13.00. Šīs būs sacensības vīriem, kuri vēl nav sasnieguši elites sportistu līmeni, bet, iespējams, tieši viņi nākotnē kļūs par Latvijas spēkavīru čempiona titula ieguvējiem. Daudziem tās ir pirmās lielākās sacensības. Amatieru spēkavīru turnīrā atlētiem ir jāveic tie paši vingrinājumi, kas spēkavīriem elites klasē, tikai ar mazāku svaru. Uz pirmo posmu bija pieteicies 21 atlēts, bet uz otro posmu pašlaik ir pieteikušies jau 15 dalībnieki.

Otrajā posmā atlēti mērosies spēkiem šādos vingrinājumos:

- Fermera pastaiga - 2 x 90 kg smagi "koferi" 30 m distancē; - Baļķa celšana - 85 kg/reižu skaits; - Pulkstenis 270 kg; - Mašīnas vilkšana – 2000 kg; - Smaguma celšana 240 kg; - Nexcare nēši - 220 kg.

"Vienmēr esmu apbrīnojis ar tik lielu spēku apveltīto vīru cīņassparu. Pateicoties spēkavīru sacensībām Latvijas pilsētās, mums visiem ir iespēja ieraudzīt kāda sava paziņas, drauga vai kaimiņa līdz šim noklusētās spējas. Tāpēc man ir liels prieks, ka 3M ir radis iespēju, atbalstīt "Brīvā laika festivāla" ietvaros notiekošo Latvijas amatieru čempionātu spēkavīriem," R.Posums 3M Nexcare TM produktu konsultants.

Vislabākos rezultātus pirmajā posmā uzrādīja Dainis Zāģeris, kurš pārliecinoši izcīnīja pirmo vietu ar 105,5 punktiem. Dainis ir ļoti iepriecināts par savu veikumu: "Pirms sacensībām es trenējos un piedalījos pauerliftingā. Uz amatieru spēkavīru sacensībām sāku gatavoties pirms aptuveni trīs mēnešiem. Šīs bija manas pirmās tāda veida sacensības. Protams, cerēju tikt vismaz trijniekā. Sanāca tikt uz tā paša augstākā pakāpiena, tāpēc esmu ļoti gandarīts par paveikto. Šīs sacensības man ir ļoti svarīgas, jo nākamgad vēlos startēt pie Latvijas lielajiem spēkavīriem."

Paralēli amatieru spēkavīru turnīram notiks sacensības spēcīgākajiem karavīriem – "Dižvīrs 2008". Dalībnieki startēs armijas formās. Sacensībās piedalīsies astoņi sportisti, kuri pretendēs uz Latvijas armijas stiprākā vīra nosaukumu.

Paralēli visām sportiskajām aktivitātēm notiks arī armijas tehnikas izstāde, armijas vienību paraugdemonstrējumi. Tā būs nebijusi iespēja dzīvē aplūkot labāko Latvijas armijas daļu darbību. Visu dienu darbosies bērnu rotaļu laukums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu