Leģendārā šaha dueļa atkārtojumā Kasparovs uzveic Karpovu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzvaru leģendāro krievu šahistu Garija Kasparova un Anatolija Karpova mačā, kas bija veltīts viņu slavenās divcīņas 25.gadadienai, ceturtdien izcīnīja Kasparovs.

12 partiju duelī Kasparovs uzvarēja deviņreiz, bet Karpovs izcīnīja trīs panākumus.

Pēc zaudējuma Karpovs teica, ka drīz "atriebšoties", jo decembrī Parīzē paredzēta leģendāro šahistu vēl viena cīņa.

Cīņa notika tieši 25 gadus pēc slavenā 1984.gada pasaules čempionāta fināla, kurā Kasparovs 21 gada vecumā pirmo reizi tikās ar tā brīža pasaules čempiona titula īpašnieku Karpovu, kuram tobrīd bija 33 gadi.

Pēc piecus mēnešus ilgas cīņas tā laika Pasaules šaha federācijas vadītājs Florensio Kampomaness nolēma pārtraukt cīņu sportistu veselības apsvērumu dēļ, tomēr šis lēmums tika vērtēts pretrunīgi, jo abi šahisti skaidri izteica vēlēšanos turpināt maču.

Tobrīd Karpovs bija uzvarējis piecās partijās, Kasparovs - trijās, bet vēl 40 partijas bija noslēgušās neizšķirti.

Nākamajā gadā Kasparovs tomēr sakāva pēdējo desmit gadu pasaules čempionu Karpovu, pirmo reizi izcīnot čempiona titulu, bet vēl gadu vēlāk viņam izdevās to arī veiksmīgi aizstāvēt. Pēdējā abu šahistu cīņa notika 1990.gadā, un arī šajā mačā pārāks bija Kasparovs.

Karpova un Kasparova duelī, kas no otrdienas līdz ceturtdienai notika Spānijas pilsētā Valensijā, ar interneta starpniecību noraudzījās līdzjutēji 129 valstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu