No valstsvienības atskaitīti divi aizsargi un divi uzbrucēji

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase, kas šobrīd gatavojas maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, no kandidātu pulka atskaitījusi aizsargus Krišu Lipsbergu un Kristapu Bazeviču, kā arī uzbrucējus Marku Lazarevu un Kirilu Galohu, apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Gorbunovs arī norādīja, ka tūlītēji papildinājumi valstsvienības treniņnometnei nav gaidāmi, bet izlases vadība turpina sekot līdzi tiem hokejistiem, kuriem sezona vēl turpinās.

Jau vēstīts, ka izlases kandidāti, kuru vidū pārsvarā spēlēja gados jaunie hokejisti, piektdien pārbaudes cīņā Tukumā ar 8:1 sagrāva Latvijas U-18 valstsvienību, kas arī gatavojas pasaules čempionātam savā vecuma grupā.

Zīmīgi, ka šajā mačā ar vārtiem izcēlās arī Lipsbergs, taču viņš pēc mača atskaitīts no valstsvienības.

Pašlaik 22 gadus vecais Lipsbergs šo sezonu pavadīja Polijā, kamēr 21 gadu vecais Bazevičs cīnījās Somijas otrās līgas vienībā Kokolas «Hermes». Tikmēr 20 gadus vecais Lazarevs spēlēja Šveices junioru un šīs valsts otrajā līgā, bet 19 gadus vecais Galoha pārstāvēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubu «Rīga», piedzīvojot debiju arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Rīgas «Dinamo».

Jau ziņots, ka izlasei pasaules čempionātā nepalīdzēs pieredzējušais aizsargs Oskars Bārtulis, kurš aizbildinājies ar traumu. Tāpat zināms, ka pagājušajā nedēļā veiktās ceļgala operācijas dēļ nespēlēs cits aizsardzības balsts Artūrs Kulda. Uzbrukumā trūks Mārtiņa Karsuma, kurš atlabst pēc pleca traumas, bet Lauris Dārziņš šoreiz pretendēt uz vietu izlasē atteicies ģimenes apstākļu dēļ. Sagaidāms, ka valstsvienībai nepalīdzēs arī uzbrucējs Koba Jass.

Izlasei šajā pasaules čempionātā nepalīdzēs arī pieredzējušie uzbrucēji Jānis Sprukts un Mārtiņš Cipulis.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Vispirms Eiropas Hokeja izaicinājuma turnīrā aprīļa pirmajā pusē Latvija divreiz izbraukumā spēkosies ar Dāniju, mēneša vidū uzņems Baltkrievijas izlasi, vēl pēc nedēļas arī Vāciju. Savukārt pēdējās divās pārbaudes spēlēs aprīļa un maija mijā vienība izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt LHF doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase «Arēnā Rīga» uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

Latvijas hokeja valstsvienības kandidāti pēc piektdienas mača ar valsts U-18 izlasi:

vārtsargi - Edgars Masaļskis (Toljati «Lada», KHL), Ervīns Muštukovs («Grenoble», Francija), Jānis Kalniņš («Szekesfehervar II», Ungārija);

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Ēriks Ševčenko, Kristaps Zīle (visi - Rīgas «Dinamo»), Ričards Birziņš (Mančestras «Storm», Lielbritānija), Kristiāns Rubīns («Vasteras», Zviedrija), Ralfs Freibergs (Toledo «Walleye», ECHL), Maksims Širokovs («Sterzing»/«Vipiteno», Itālija);

uzbrucēji - Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs (visi - Rīgas «Dinamo»), Frenks Razgals («Rīga», MHL), Juris Upītis (Ustjkamenogorskas «Torpedo», VHL), Toms Andersons («Thurgau», Šveice), Artūrs Ozoliņš (Angarskas «Jermak», VHL), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas «Torpedo», KHL), Roberts Bukarts («Zlin», Čehija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu