Eklstouns nosauc Briatores diskvalifikāciju par pārāk skarbu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmās formulas (F-1) vadītājs Bērnijs Eklstouns ceturtdien izteicās, ka mūža diskvalifikācija bijušajam "Renault" komandas vadītājam Flavio Briatorem ir pārāk bargs sods.

Jau ziņots, ka sodu Briatorem Pasaules Motoru sporta padome (WMSC) piesprieda par "Renault" pilota Nelsona Pikē apzināto avarēšanu pērnajā Singapūras "Grand Prix" izcīņā.

"Nedomāju, ka bija nepieciešams tik bargs sods. Tomēr pats biju komisijā, tāpēc daļa vainas jāuzņemas arī man," izteicās labs Briatores draugs un biznesa partneris Eklstouns. "Tas bija pārāk bargs. Noteikti pārāk bargs."

Jau ziņots, ka Pikē septembra sākumā sniedza liecību FIA, kurā brazīliešu pilots apgalvoja, ka Briatore un komandas inženiertehniskais direktors Pets Saimondss viņam 2008.gada Singapūras "Grand Prix" izcīņas laikā devuši rīkojumu vienā no trases šaurākajām daļām apzināti ietriekties sienā, lai trasē dotos drošības mašīna un viņa komandas biedram spānim Fernando Alonso, būtu iespēja pēc pitstopa atgriezties sacīkšu līderpozīcijā. Lieki teikt, ka šajā posmā uzvaru svinēja tieši divkārtējais pasaules čempions Alonso.

Šonedēļ Saimondss, kurš izplatīja publisku atvainošanos, no F-1 tika diskvalificēts uz pieciem gadiem, bet Pikē un Alonso tika cauri bez sodiem.

Tikmēr Briatore noliedz visas apsūdzības, turpinot apgalvot, ka tie ir meli.

Eklstouns uzskata, ka Briatorem sods nebūtu bijis tik bargs, ja viņš pats būtu ieradies uz WMSC sēdi un aicinājis itālieti iesniegt apelāciju.

Par jauno "Renault" vadītāju uz atlikušo sezonas daļu ceturtdien tika apstiprināts tehniskais direktors Bobs Bells.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu