Svarcēlāja Koha kļūst par Eiropas junioru vicečempioni

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ventspils sporta pārvaldes arhīvs

Sešpadsmitgadīgā svarcēlāja Rebeka Koha svētdien Limasolā, Kiprā, ieguva sudraba medaļu Eiropas čempionātā (EČ) junioriem.

Sacensībās svara kategorijā līdz 53 kg, kurās piedalījās tikai piecas sportistes, Koha uzrāva 80 un uzgrūda 96 kilogramu smagu stieni, kas summā deva 176 kg, kas ir par diviem kilogramiem labots jauns Latvijas rekords divcīņas summā. Uzvarēja Irina Baimuļkina no Krievijas ar 181 kg (83+98).

Novembra sākumā pieaugušo pasaules čempionātā Almati Koha ieņēma 23. vietu ar 174 kilogramiem (80+94).

Koha ir 2014. gada Eiropas čempione jauniešiem un 2013. gada Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļas īpašniece svarā līdz 48 kg, kā arī bronzas medaļas īpašniece 2012. gada Eiropas jauniešu čempionātā svarā līdz 44 kg.

EČ U-23 un junioru vecuma sportistiem pieteikti seši Latvijas svarcēlāji. U-23 grupā Vadims Sļesarevs (līdz 77 kg) un Artūrs Plēsnieks (līdz 105 kg), junioriem - Rihards Nejs un Ritvars Suharevs (abi līdz 69 kg), Vadims Kozevņikovs un Rihards Andris Žerdiņš (abi līdz 94 kg).

Sacensības notiks līdz sestdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu