Olimpiskā pateicība Valsts prezidentei (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) pirmdien Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai piešķīrusi LOK augstāko apbalvojumu - LOK Goda zīmi.

Augstais apbalvojums prezidentei piešķirts par īpašu atbalstu Latvijas olimpiskajām komandām Soltleiksitijas, Atēnu un Turīnas olimpisko spēļu laikā, līdzjušanu Latvijas izlases komandu spēlēm, kā arī par prezidentes aktīvo iesaistīšanos sporta projektos, īpaši Latvijas olimpiāžu norisē jauniešiem un pieaugušajiem un Latvijas Gada balvas sportā apbalvošanas ceremonijā.

Balva prezidentei tika pasniegta šodien pulksten 11.10 Rīgas pilī. Balvu pasniedza LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un ģenerālsekretārs Einars Fogelis.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis (no kreisās), Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga un LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis.
LOK prezidents Aldons Vrubļevskis (no kreisās), Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga un LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis. Foto: AFI

Kā informēja Prezidenta preses dienestā, pasniedzot LOK Goda zīmi, Vrubļevskis sacīja: "Sports ir nozare līdzīgi kā diplomātija, un arī sportisti nes Latvijas vārdu pasaulē, bieži vien skaļāk par diplomātiem, tomēr skaļāk par jums sportistiem nav izdevies to aiznest. Ar to mēs jūs apsveicam un sakām paldies gan savā, gan sportistu vārdā."

Savukārt Vīķe-Freiberga pateicās LOK par viņai pausto atzinību un sacīja, ka Goda zīme viņai paliks kā piemiņa par astoņiem sadarbības gadiem.

" [..] Sportisti nes Latvijas vārdu pasaulē, un ar ļoti lielu redzamību viņu veikums sasniedz daudzus miljonus, konkurence nozīmē, ka katrās nākamajās spēlēs ir jauni varoņi un atkal jaunas zvaigznes - tā dzīvē tas notiek, un ir jāturpina visas šīs pūles, nekad nedrīkstam gulēt uz saviem lauriem, tajā skaitā arī ne uz olimpiskajiem," sacīja Valsts prezidente.

Vīķe-Freiberga aicināja sporta jomas pārstāvjus turpināt strādāt, "lai mums būtu visā zemē adekvātas infrastruktūras, lai būtu pieejami skolotāji un treneri, kas var visiem Latvijas bērniem iedot pamatiemaņas un iespējas, lai viņi varētu dzīvot ar veselu garu veselā miesā."

"Man ir vienmēr bijis prieks un lepnums būt kopā ar sportistiem, es ļoti viņus apbrīnoju, zinot, cik ļoti grūts ir sportista treniņu sagatavošanās darbs, un kā Valsts prezidente vienmēr esmu bijusi pateicīga par to, ka viņi ne tikvien nes Latvijas vārdu pasaulē, bet arī stiprina pašiem latviešiem savu pašapziņu, lepnumu pašiem uz sevi un uz savu valsti," sacīja politiķe.

LOK Goda zīme ir krūšu nozīme piecu sudraba olimpisko riņķu veidolā, kas vainagota ar trīs zelta zvaigznēm virs centrālā olimpiskā riņķa. Apbalvojumu papildina LOK apliecinājums par Goda zīmes piešķiršanu.

LOK Goda zīme dibināta 1997. gadā - LOK dibināšanas 75. gadadienā.

Līdz šim LOK Goda zīmes ir saņēmušas vairāk nekā 150 personas.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu