"Renault F1" vadību varētu uzņemties Alēns Prosts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmās formulas (F-1) komandas "Renault" vadītājs diskvalificētā Flavio Briatores vietā pasaules čempionāta 14.posmā - Singapūras "Grand Prix" izcīņā -, iespējams, būs četrkārtējais pasaules čempions Alēns Prosts, vēsta Francijas prese.

"Renault" vienības preses sekretāre pagaidām nevēlējās komentēt, vai tiks noslēgts līgums ar leģendāro franču pilotu, bet izteicās, ka tuvākajās dienās komanda atklās jaunu informāciju par tās nākamo vadītāju.

Jau ziņots, ka Briatore šonedēļ saņēma mūža diskvalifikāciju saistībā ar bijušā komandas "Renault" pilota Nelsona Pikē apzināto avarēšanu pagājušā gada Singapūras "Grand Prix" izcīņā. Pašai "Renault" vienībai pirmdien tika piešķirta nosacīta divu gadu diskvalifikācija no F-1 čempionāta.

"Grūti pateikt, vai kļūšu par komandas vadītāju," intervijā radiostacijai "Europe 1" izteicās Prosts, piebilstot, ka oficiālu līguma piedāvājumu viņš vēl nav saņēmis. ""Renault" komandas tēls šobrīd ir krietni iedragāts, un es būtu gatavs palīdzēt tai atgūt savu labo slavu."

Kā zināms, Prostam jau ir pieredze F-1 komandu vadīšanā. 1997.gadā viņš pārpirka franču komandu "Ligier" un pārsauca to par "Prost Grand Prix". Vienības debijas sezonā piloti Olivjē Panī un Jarno Trulli nodrošināja tai sesto vietu Konstruktoru kausa izcīņā, taču šos panākumus "Prost Grand Prix" atkārtot vairs neizdevās, un 2001.gadā komanda bankrotēja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu