LOK goda zīme - Valsts prezidentei (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LOK

Latvijas Olimpiskās komiteja piešķīrusi Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai LOK augstāko apbalvojumu – LOK Goda zīmi par īpašu atbalstu Latvijas olimpiskajām komandām Soltleiksitijas, Atēnu un Turīnas Olimpisko spēļu laikā, līdzjušanu Latvijas izlases komandu spēlēm, kā arī par Prezidentes aktīvo iesaistīšanos sporta projektos, īpaši Latvijas olimpiāžu norisē jauniešiem un pieaugušajiem un Latvijas Gada balvas sportā apbalvošanas ceremonijā.

Balvas pasniegšana notiks pirmdien – 2. jūlijā pulksten 11.10 Rīgas pilī (Pils laukums 3). Balvu pasniegs LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un ģenerālsekretārs Einars Fogelis.

LOK Goda zīme ir krūšu nozīme piecu sudraba olimpisko riņķu veidolā, kas vainagota ar trīs zelta zvaigznēm virs centrālā olimpiskā riņķa. Apbalvojumu papildina LOK apliecinājums par Goda zīmes piešķiršanu.

Foto: LOK

LOK Goda zīme dibināta 1997. gadā - LOK dibināšanas 75. gadadienā. Tā piešķirta visiem Latvijā dzīvojošajiem olimpiskajiem čempioniem - Inesei Jaunzemei (šķēpa mešana), Jānim Lūsim (šķēpa mešana), Verai Zozuļai (kamaniņu sports), Jānim Ķipuram (bobslejs), Uļjanai Semjonovai (basketbols), Afanāsijam Kuzminam (šaušana), Ivanam Klementjevam (airēšana), kā arī personām, kas, Viļņa Baltiņa aicinātas, parakstīja 1988. gada 17. septembrī plašsaziņas līdzekļos publicēto Aicinājumu par LOK atjaunošanu Latvijā (šo ideju ar savām atbalsta vēstulēm un parakstiem divu nedēļu laikā atbalstīja vairāk nekā 30000 cilvēku visā Latvijā).

Vēlākos gados LOK Goda zīme piešķirta gan sportistiem - Igoram Vihrovam (vingrošana), Viktoram Ščerbatiham (svarcelšana), Aigaram Fadejevam (soļošana), Vadimam Vasiļevskim (šķēpa mešana), Jeļenai Rubļevskai (modernā pieccīņa), Mārtiņam Rubenim (kamaniņu sports), gan sporta darbiniekiem un sporta atbalstītājiem. Par atbalstu Olimpiskajai kustībai Latvijā ar LOK Goda zīmi apbalvots arī bijušais Latvijas valsts prezidents Guntis Ulmanis.

Līdz šim LOK Goda zīmes ir saņēmušas vairāk nekā 150 personas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu