Biedriņa sodiņu % pārsniedzis 70; viņš atgriežas basketbolā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vēl pagājušā gada izskaņā Andris Biedriņš vienā no Latvijas bulvārpreses izdevumiem izteicās, ka basketbolu spēlēt viņam nav vēlmes, taču sporta apavus kārt vadzī neesot nodoma. Savulaik vairākas visai spožās sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Goldensteitas «Warriors» aizvadījušais centrs ir atguvis precizitāti no soda metiena līnijas un gatavs atgriezties.

29 gadus vecais Biedriņš ir pašos spēka gados, turklāt centra spēlētājam pilnbriedā. Basketbolistam NBA pēdējās sezonās vislielākās problēmas sagādāja soda metienu realizācija, viņam ieejot līgas vēsturē, uzstādot anitrekordu.

Neveiksmes no soda metienu līnijas atstāja iespaidu uz basketbolista psihi. Uzbrukuma zonā viņš vairījās no kontakta cīņas, cenšoties izmukt no stāšanās uz soda metiena līnijas, jo bija gandrīz drošs, ka netrāpīs. Līdz ar to izšķirīgos brīžos nereti iegāza arī komandu.

Pēc aktīvā sportista gaitu beigšanas viņš iepauzēja, tomēr atgriezās pie sava vājākā elementa slīpēšanas. Ar neatlaidīgu darbu var panākt daudz, īpaši, ja kāds augstāks spēks nav devis talantu. Brīvajos brīžos, audzinot savas atvases, Biedriņš piestrādāja pie soda metiena, un tagad viņš no šīs atzīmes realizē vismaz 70 procentus, kas centra spēlētājam ir solīds rādītājs, pat labs.

Vienu no saviem līderiem laikā no 2006. līdz 2009. gadam uzrunājusi Biedriņa iepriekš pārstāvētā «Warriors» vienība, kas soļo pretī NBA rekordam - visvairāk uzvarēto spēļu skaita ziņā regulārajā čempionātā.

Pašreizējā NBA čempionvienība nav apmierināta ar austrāliešu pamatcentra Endrjū Boguta sniegumu un lūko pēc garā gala pastiprinājuma. Biedriņš ir bez saistībām un atvērts piedāvājumam, liecina laikraksta «GSW City» rīcībā esošā informācija.

Par Biedriņa piesaisti iedegušies arī vairāki pašreizējie «Warriors» līderi. Piemēram, Klejs Tomsons uz Latviju sūtīs degvīna pudeli (skatīt attēlu), uz kuras uzlicis savu parakstu un aicinājumu Biedriņam doties uz Kaliforniju.

Kādreizējā Čikāgas «Bulls» snaipera Stīva Kera vadītā Goldensteitas komandas modelī lieliski iederētos tieši Biedriņš, kurš ir kustīgs centra spēlētājs ar labu spēli aizsardzībā. Nereti tieši sniegums savā laukuma pusē iegāzis «Warriors», kā rezultātā piedzīvotas negaidītas neveiksmes pret Milvoki «Bucks» un Detroitas «Pistons», kamēr citi grandi uzvarēti, pateicoties Stefana Karija izcilajai precizitātei no tālās distances, Kleja Tomsona līdera dotībām un Dreimonda Grīna enerģijai soda laukumā.

Tuvojoties izslēgšanas turnīram («Warriors» jau tajā iekļuvis), Ouklendā bāzētās komandas vadību bažīgu gan dara fakts, vai Biedriņš spēs ātrā laikā uzņemt nepieciešamo sportisko kondīciju.

Lai arī 213 centimetrus garais latvietis regulāri apmeklējot trenažieru zāli, ziemeļamerikāņiem ir sava programma, kas domāta tieši ilgstoši bez spēļu prakses esošiem spēlētājiem.

Ar tās palīdzību jau divu nedēļu laikā var sasniegt vidēja rezervista līmeni.

Daudzi sportisti, īpaši futbolisti, baidās izmantot aviosatiksmi. Tas paspilgtinājies laikā, kad šajā nozarē teroristi rada briesmas lidostām un pašiem gaisa kuģiem, draudot uzspridzināt. Dažkārt to dara slepus (Briseles piemērs).

Šai sakarā Biedriņš atteicies no lidojuma iespējas, bet ceļu uz Ziemeļamerikas rietumu krastu mēros pa ūdeni.

Ilgā ceļošana var iecirst robu fiziskajā sagatavotībā, tamdēļ Biedriņš uz kuģa sarunājis sporta zāles apmeklējumu vienreiz dienā un krosu rīta pusē apkārt klājam. Saulainajā Kalifornijā viņš nokļūs neilgi pirms NBA finālsērijas septītās spēles. Galvenajā cīņā būs labs palīgs.

* Šī ir 1.aprīļa - Joku dienas - ziņa. Tā ir izdomāta, un tās saturs nav nevienam saistošs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu